Gå til opskrift
Vegansk cookie skillet er en blød, kæmpe stor, chocolate chip cookie serveret direkte i en støbejernspande og toppet med vegansk is og karamelsovs. Verdens største crowdpleaser, I tell you!
Til alle cookie-elskere derude: I er reddet!
Uuuh, jeg har glædet mig til i dag. Hvis I er bare i nærheden af at være nogle lige så klamme dessertsvin som jeg (og det ved jeg jo, at I er), så vil I ELSKE det her. Jeg siger det bare lige: Kæmpe cookie. KÆMPE cookie. Og ikke noget med at have gang i mange skåle og dit og dut og dat: næææ, nej: ned i panden, du, ind i ovnen, og så er der dessert på 25 minutter (hvoraf de 20 er bagetid!).
Vi skal nemlig til én af de helt store amerikanske genialiteter efter opfindelsen af spiselig kagedej og unicorn latte! Memphis Roadhouse i Århus har en legendarisk dessert, som sådan helt lowkey har ændret mit liv. En cookie skillet! Genialiteten over alle genialiteter og mere eller mindre så amerikansk, som noget kan være – Can I get a halleluja? Den har jeg tit tænkt på, og da jeg lærte at lave vegansk karamel så sent som i sidste uge, kom jeg i tanke om, at den da skal veganificeres! Konceptet er sådan set at bage en kæmpe cookie DIREKTE i en pande, som kommer i en varm ovn, og servere den med is og karamelsovs på. Så altså, man spiser den store cookie direkte fra panden med en ske. Med is på. Og fik jeg nævnt karamellen? Er det ikke smart?!
Jeg ELSKER det, og jeg synes det er tophyggeligt at kunne servere en brandvarm pande på bordet, som alle frådende kan kaste sig over med deres egen ske. Det er så nemt bare lige at gå ud i køkkenet og bruge 2 sekunder på at røre dejen sammen i panden, og så bare ind i ovnen med den. Altså, det bliver ikke rigtigt nemmere!
Og så til toppingen …
En cookie skillet skal naturligvis toppes med alt det bedste. Man skal jo behandle sine kager med respekt og kærlighed. Og derfor topper jeg min cookie skillet med karamel og is. Karamellen er verdens nemmeste, så den laver jeg selv. Jeg koger ganske enkelt en dåse med kondenseret kokosmælk (kan købes i Føtex) og lader den køle af – så er der verdens nemmeste veganske dulce de leche!
Isen har jeg købt mig fra, for jeg elsker Naturlis forskellige is – især den med karamel. Men du kan selvfølgelig også sagtens lave din egen – fx cookie dough is med banan og peanut butter (haaaps haps haps!).
Okay. Er I klar? Jeg er klar.
Med ønsket om en fantastisk dag fyldt med afsnit af Friends, du på magisk vis ikke har set før, gode spotvarer i Netto og effektiv fliserens!
Psst …
Hvis du er på udkig efter andre opskrifter på vegansk dessert, så prøv:
- Verdens bedste kikærtebrownie
- Chokoladekage med smørcreme og chokoladeganache
- Sundere veganske Twixbarer
Vegansk cookie skillet
Ingredienser
Cookie skillet
- 90 gram smørbar
- 190 gram brun farin
- 230 gram mel
- 2 spsk plantedrik
- 1 spsk maizena
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk vaniljesukker
- ¼ tsk salt
- 100 gram mørk chokolade (vegansk)
Topping
- Vegansk karamel
- Vegansk is
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 180 °C varmluft.
- Smelt smørbar i en støbejernspande eller anden pande, der tåler at komme i ovnen.
- Når smørbar er smeltet, tages panden af varmen. Rør brun farin i, indtil det er fuldt inkorporeret. Tilsæt resten af ingredienserne til panden (undtagen chokolade) og brug hænderne til at røre det sammen til en cookiedej. Pres godt ned i panden og sørg for, at det kommer helt ud til kanten, så det er ligeligt fordel over det hele. Til sidst presses hakket chokolade i.
- Kom panden i ovnen og bag 15-20 minutter, indtil den er gylden i kanten.
- Tag ud af ovnen og server med is og karamel på toppen, mens den er brandvarm, så isen smelter ned i. Jeg synes, det er hyggeligst at spise den direkte fra panden med hver sin ske, men du kan selvfølgelig sagtens være civiliseret og servere stykker af den.
1 Kommentar