Kan I klare en cookieopskrift mere? Fordiøh … Så er jeg sgu nok kommet til at lave den!
Sprøde, seje, chewy, gyldne, lækre cookies med chokolade … Okaaaaay, slap af, det gider vi godt!
Her under coronatiden har jeg bedrevet tiden så fornuftigt, som jeg overhovedet kan, og det betyder som regel noget med bagværk og afslapning på sofaen. Som I ved, har jeg testet et væld af cookieopskrifter, og jeg er ikke rigtigt blevet træt af cookies endnu, så det håber jeg vitterligt heller ikke, at I er, for I ka’ æk’ undslippe dem!
Nå, men jeg kom så forbi Maria Vestergaards opskrift på perfekte cookies, og de lignede nogen, jeg viiiirkelig godt gad at spise, hvis de var veganske. Maria Vestergaard bor også her i Odense og lever livet for vildt med skønne børn, et skønt hus, aaalt for meget overskud (sådan irriterende jeg-nåede-lige-at-gøre-huset-rent-og-bage-boller-plus-male-et-maleri-mens-ungerne-sov-lur-overskud), og så er hun også urimeligt god til at bage. Så dén cookieopskrift skulle selvfølgelig veganificeres, og altså, nu ved jeg jo ikke, hvordan de oprindeligt skal smage, menøh … Jeg kan bare sige, at de her cookies smager goooodt!
Altså godt. GODT. Goooodt.
Jeg skrev til Maria og bad om tilladelse til at dele opskriften, og det fik jeg heldigvis lov til, så, her er den: Bløde, gyldne veganske cookies med chokolade. Prøvet og godkendt af Altanfyrs arbejdsplads, også testet og afprøvet af undertegnede (seriøst, jeg har ÆDT! Men hvem kommer dét bag på?) og bare … Helt perfekte, gode cookies, som man altid godt lige kan overskue.
Og nu jeg lige tænker over det, ik’ … Så har jeg vist stadig et par stykker liggende i fryseren, som man måske liiige skulle se, om man ikke skulle lukke ud. Så bliver der også plads i fryseren til grøntsager. Sagde vi.
Og med dét sagt – sku’ vi så aller bare komme igang?!
Med ønsket om en perfekt dag fyldt med gode sange på repeat, kuglepenne med masser af blæk og strikkeopskrifter, der totalt går op!
Psst …
Hvis du er på udkig efter andre opskrifter på cookies, så prøv:
-
Veganske double chocolate chip cookies
-
Veganske After Eight cookies
-
Veganske chocolate chocolate chocolate chip cookies
Veganske cookies med chokolade
Ingredienser
- 125 gram hvidt sukker
- 140 gram brun farin
- 140 gram smørbar blok
- 1 dl æblegrød eller æblemos
- 240 gram hvedemel
- 2 tsk bagepulver
- 1 tsk groft salt
- 1 tsk vaniljepasta eller vaniljesukker
- 200 gram vegansk chokolade
Sådan gør du
- Pisk sukker, brun farin og smørbar blok sammen i en skål med en elpisker.
- Tilsæt æblegrød og pisk igen.
- Tilsæt hvedemel, bagepulver, salt og vanilje og rør godt sammen.
- Til sidst tilsættes hakket chokolade og blandes i dejen med en dejskraber eller en grydeske.
- Sæt dejen på køl en times tid eller så længe, du nu kan vente.
- Forvarm ovnen til 190 grader varmluft og stil to bageplader med bagepapir klar.
- Sæt klatter af dejen på bagepladerne og mas lidt sammen med fingrene. Jeg fik 20 cookies ud af min portion.
- Bag i 8-10 minutter, indtil dine cookies er gyldne (husk at bagetider varierer virkelig meget, så brug din 6. sans og vurder, om dine cookies er færdige).
- Lad dine cookies afkøle fuldstændig, før du kaster dig over dem.
- Spis og vær glad!
Hej Sofie
Jeg har lige lavet dine cookies med chokolade for første gang. Jeg har fortaget to små ændringer. Jeg tåler ikke gluten så erstattede jeg hvedemelet med en glutenfri melblanding. Og jeg elsker chokolade, men jeg synes 200 gram virkede lidt for meget. Jeg brugte 75 gram 70% mørk chokolade. Resultatet er fantastisk efter 10 minutter.
Tusind tak for inspiration, jeg elsker dine opskrifter!
kh Katja
Hej Katja,
Eeeej hvor er du sød! Tusind tak!
Hvor finder man vegansk chokolade ?
Hej Annette,
Du kan finde vegansk chokolade i ethvert supermarked. Ikke noget, der nødvendigvis står vegansk på, men hvis du kigger på ingredienslisten vil du se, at meget chokolade over 60 % er vegansk (enkelte indeholder mælkepulver eller smørfedt, så det skal man lige kigge efter). Og ellers, hvis det skal være rigtig fancy, har de fleste helsekostbutikker noget rigtig god vegansk mælkechokolade, hvid chokolade osv. 🙂