veganske cookies med chokolade
Udskriv
5 fra 1 stemme

Veganske cookies med chokolade

Lækre sprøde, chewy cookies med chokolade inspireret af Maria Vestergaards fantastiske opskrift på cookies.
Forb. tid1 t
Tilb. tid10 min
Antal: 20 cookies

Ingredienser

  • 125 gram hvidt sukker
  • 140 gram brun farin
  • 140 gram smørbar blok
  • 1 dl æblegrød eller æblemos
  • 240 gram hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 tsk groft salt
  • 1 tsk vaniljepasta eller vaniljesukker
  • 200 gram vegansk chokolade

Sådan gør du

  • Pisk sukker, brun farin og smørbar blok sammen i en skål med en elpisker.
  • Tilsæt æblegrød og pisk igen.
  • Tilsæt hvedemel, bagepulver, salt og vanilje og rør godt sammen.
  • Til sidst tilsættes hakket chokolade og blandes i dejen med en dejskraber eller en grydeske.
  • Sæt dejen på køl en times tid eller så længe, du nu kan vente.
  • Forvarm ovnen til 190 grader varmluft og stil to bageplader med bagepapir klar.
  • Sæt klatter af dejen på bagepladerne og mas lidt sammen med fingrene. Jeg fik 20 cookies ud af min portion.
  • Bag i 8-10 minutter, indtil dine cookies er gyldne (husk at bagetider varierer virkelig meget, så brug din 6. sans og vurder, om dine cookies er færdige).
  • Lad dine cookies afkøle fuldstændig, før du kaster dig over dem.
  • Spis og vær glad!