Åååh venner, tiden sig nærmer… Og når jeg siger tiden, så mener jeg tiden til at inhalere chocolate chip cookies. I ukristelige mængder.
Den her opskrift går ud til dem, der kender følelsen af at spise noget med chokolade og i samme åndedrag tænke: “det er alt sammen meget godt… Men jeg ville ønske, at der var mere chokolade”. Det tænker man ikke her. Her ER der mere chokolade. Det eneste man kan anklage den her cookie for er næsten, at der er for meget chokolade.
Ej okay. Spøg til side. Jeg har aldrig hørt om for meget chokolade. Til gengæld vil jeg sige, at den her opskrift indeholder lige præcis nok chokolade til at tilfredsstille behovet hos enhver chokoholiker (og det siger altså en del, når det kommer fra mig).
Opskriften er en veganificeret udgave af Nigella Lawsons totally chocolate chocolate chip cookies, som i mange år var min go-to opskrift, når jeg skulle bage cookies. De slog aldrig, aldrig fejl og hver gang jeg bagte dem, bad folk mig om opskriften, fordi de aldrig havde smagt noget bedre. Jeg har ikke bagt dem, siden jeg blev veganer, men da jeg skulle finde på juleopskrifter, gik det op for mig, at det ikke rigtigt kan blive jul uden dem. Det er simpelthen en uundværlig opskrift. Både til jul og i det hele taget.
Så jeg byttede smør ud med smørbar fra Naturli (halle to the luja for dét produkt!), erstattede æg med most banan og tilsatte lidt pebermynteekstrakt for lidt ekstra julet feel. Og jeg synes faktisk næsten, at de smager bedre end jeg husker dem, tro det, dem der vil!
Ulemper ved disse cookies: for små bukser. Akut behov at lægge sig ned og drikke en masse vand. Let kvalme.
Fordele ved disse cookies: at de findes.
Veganske chocolate chip cookies er: chewy, bløde, sprøde, søde og bitre (yup. På samme tid. Det er et julemirakel), og de er perfekte til kæmpe kopper med kakao, juleklippedage, umulige børn og veninder i kærestesorg. Med andre ord: den perfekte julecookie.
Med ønsket om en god tirsdag fyldt med chokolade, julemusik og god afstand på motorvejen!
24 veganske juleopskrifter:
1. december: DIY bodyscrub med kanel og kaffe
2. december: Helende varm kakao
3. december: Julesovs alá Jamie
4. december: Flettet linsebrød
Veganske chocolate chocolate chocolate chip cookies alá Nigella
Ingredienser
- 125 gram mørk chokolade Hvis du er veganer, så husk at tjekke, om der er mælkepulver i.
- 150 gram hvedemel
- 30 gram kakao
- 2 tsk bagepulver
- salt
- 125 gram Naturli Smørbar
- 75 gram brun farin
- 50 gram hvidt sukker
- ½ overmoden, most banan
- 150 gram mørk chokolade (til fyld)
- 2 scoop kakaonibs (kan udelades)
- 2 tsk pebermynte ekstrakt (kan udelades)
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 170 grader.
- Smelt de 125 gram chokolade stille og roligt over et vandbad.
- Kom mel, kakao, bagepulver og lidt salt i en skål og stil til side.
- Kom smørbar, brun farin og sukker i en anden skål og pisk sammen med en elpisker. Tilsæt den smeltede chokolade til skålen og pisk igen. Tilsæt ½ overmoden banan, som er godt most med en gaffel, pebermynteekstrakt (hvis du vil) og pisk herefter de tørre ingredienser i.
- Til sidst vendes 150 gram hakket, mørk chokolade og kakaonibsene i. Du kan sagtens skrue ned for mængden af chokolade, men når det kommer til sko og chokolade er reglen, at mængden skal være så stor som muligt. I hvert fald komme hos mig.
- Sæt 12 cookies på en bageplade beklædt med bagepapir. Du kan bruge en isske, eller du kan bruge 2 spiseskeer til at sætte dem af på pladen.
- Bag i ovnen ca. 18 minutter, indtil de er lækre og sprøde. Tjek med en kødpind, om de er færdige indeni, men vær opmærksom på, at hvis du rammer et stykke chokolade, må du prøve igen.
- Tag ud af ovnen og overflyt til en rist. Jeg kan bedst lide dem, når de er kolde og chewy og chokoladen er blevet helt fast igen, men det skal bestemt ikke stoppe nogen fra at spise dem varme. Velbekomme!