Jeg er forelsket. I hele min krop. Det her er mine yndlings veganske chocolate chip cookies. De har hårde kanter og chewy midte og ingen sjove ingredienser, du skal i specialforretninger for at finde. Kan det blive bedre?
DOUBLE.CHOCOLATE.CHIP.COOKIES.
Her under corona-krisen har jeg virkelig en følelse af ikke at kunne kende mig selv. Det er lidt som tiden mellem jul og nytår, hvor man ikke aner, hvad dag det er, hvornår man sidst har været i bad, om det er 10. eller 11. gang, man spiser, og hvor man sådan lidt permanent har liggesår.
De første par dage efter min hjemsendelse anede jeg ikke, hvad jeg skulle gøre af mig selv, og derfor besluttede jeg, at det eneste fornuftige måtte være at begynde at bage cookies.
Så jeg har testet, testet og testet lidt mere og er kommet op med to cookie-varianter, jeg faktisk er ovenud tilfreds med.
Og det værste er, at jeg på ingen måde selv kan tage credit for dem, hvor end jeg gerne ville, at det var mig, der havde fundet på dem. De er nemlig begge tilpassede opskrifter på noget, nogle andre har fundet på.
Den første opskrift, som jeg deler i dag, kommer oprindeligt fra The Wallflower Kitchen, som er en fantastisk madblog med fantastiske opskrifter og en lige så fantastisk kvinde bag kameraet. Altså, på alle måder pisse irriterende, ja.
Men, ikke desto mindre: Hendes opskrift på Triple Chocolate Chip Cookies er fantastiske og fortjener al den anerkendelse, de kan få – og så har hun endda selv veganificeret dem fra en andens opskrift. Så det er hermed 3. fitting af disse cookies, og det kan ikke være nogen dårlig ting, tænker jeg!
Og her er resultatet: Perfekt sprøde og bløde cookies med crispy kanter og maaasser af chokolade. Faktisk dobbelt så meget, som jeg normalt ville have kommet i – og dermed dobbelt så godt.
De er virkelig hurtige og nemme at lave, så du er i virkeligheden kun 20 minutter væk fra friskbagte cookies!
Jeg elsker at bage med brun farin og vaniljepaste, fordi det giver de bedste cookies med en dyb smag. Som erstatning for æg bruges der lidt Maizena blandet op med vand. Og som smørerstatning bruger jeg Smørbar Blok, som er det bedste veganske smør at bage med. Og chokoladen? Der brugte jeg bare helt almindelig mørk chokolade, som du kan finde uden mælkepulver i ethvert supermarked – men hvis du har noget lækker, vegansk chokolade på hylderne, er det nu, det skal frem!
Og med dét sagt: skal vi så ikke bare komme igang?!
Med ønsket om en perfekt dag fyldt med telefoner, der aldrig beder dig om at indtaste koden, en fyldt fryser og en pakkepost, der ikke bare lægger en seddel i postkassen!
Veganske Double Chocolate Chip Cookies
Ingredienser
- 110 gram Smørbar Blok
- 200 gram brun farin
- 1 tsk vaniljepasta
- 1 spsk Maizena blandet med 1 spsk vand
- 180 gram hvedemel
- 2 spsk plantedrik
- 1 tsk bagepulver
- salt
- 200 gram vegansk chokolade, hakket
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 190 grader. Stil to bageplader med bagepapir frem.
- Pisk smør, sukker og vanilje sammen til en luftig masse med en elpisker. Tilsæt Maizena-blandingen og rør sammen.
- Tilsæt mel, bagepulver, et nip salt og plantedrik og rør videre, indtil det er en tyk dej.
- Hak chokolade og vend i dejen med en dejskraber eller grydeske.
- Brug en teske til at sætte klatter på bagepladerne med god afstand mellem dine cookies. Brug fingrene til at presse dem lidt flade. Jeg får 17 cookies ud af min portion.
- Bag i ovnen 9-10 minutter, indtil de er gyldne og sprøde (husk at bagetider varierer og ovne er meget forskellige, så hold godt øje med dem). Jeg kan personligt godt lide cookies, som er til den mørke side, så det kan sagtens være, at dine ikke skal have nær så længe.
- Tag ud af ovnen og overfør dine cookies til afkølning på en bagerist. Lad dem køle helt af, før du spiser dem. Opbevar i en lufttæt beholder ved stuetemperatur eller i køleskabet.
- Velbekomme!
Psst …
Hvis du er på udkig efter andre former for cookies, så prøv:
1 Kommentar