Lad det bare blive jul – for nu har du også styr på de veganske, brunede kartofler!
Den mærkeligste danske juletradition: karamelliserede kartofler. Og må jeg bare lige sige: wow, det er lækkert!
Mange er forundrede over, at folk som ikke spiser kød, overhovedet formår at få mad til juleaften. Jeg får i hvert fald tit spørgsmålet: “hvad spiser du så til jul?”. Men mange af tingene på tallerkenen er jo allerede i sig selv veganske – og resten er nemme at trylle om til at være det ved hjælp af små, simple ændringer. Brunede kartofler kræver fx bare lidt Naturli’ Smørbar i stedet for almindeligt smør, så det er ikke ligefrem, fordi jeg nu forkynder en stor åbenbaring for jer.
Meeen ikke desto mindre: her er den nemme opskrift på veganske, brunede kartofler.
Jeg spiser faktisk aldrig hvide kartofler til jul, fordi jeg synes hvide kartofler er så uendeligt ligegyldige, når der findes kartofler svøbt i sukker og smør! Altså, se lige på dem: jeg forstår ikke rigtigt traditionen, når man sådan tænker objektivt over det, men det er FANDME da lækkert, hva?!
Jeg spiser mine brunede kartofler sammen med den nemmeste veganske sovs, sprøde SVÆRD, grønkålssalat og mock duck, som jeg nok skal poste opskriften på senere i december! Yes, please!
Med ønsket om en fantastisk dag fyldt med gode jokes, kold cola og plus på fælleskontoen!
Veganske brunede kartofler
Ingredienser
- 1 kg kogte, pillede kartofler (jeg bruger bare dem fra glas)
- 1,5 dl rørsukker
- 2 spsk vand
- 1 spsk Naturli' Smørbar
Sådan gør du
- Varm sukkeret og vandet langsomt på en pande ved middelhøj varme. Vent til det er helt smeltet, før du begynder at pille ved det. Lad en god skefuld Naturli' Smørbar bruse af i sukkermassen og kom så kartoflerne i. Lad dem boble i sukkermassen et par minutter, før du rører rundt. Skru ned for varmen og lav kartoflerne hygge sig under jævnlig omrøring, indtil de er fint karamelliserede.
Psst …
Hvis du er på udkig efter andre former for tilbehør, så prøv: