Bagt aubergine med sesamolie og sriracha – det bedste tilbehør
Der var engang, og det her er ikke starten på et tyndt eventyr, men der var engang, hvor jeg ikke kunne fordrage aubergine.
Jeg forstod den ikke, jeg syntes den var underlig, konsistensen var som at tygge i en gummisko og ingen i hele verden kan lide, når kantinen serverer moussaka.
Klip til hende, som kan blive sådan helt ivrig af begejstring, når jeg har fundet en god aubergine, når jeg er ude at handle. Jeg synes, at hemmeligheden til aubergine er, at det skal bage længe nok og også længere, end man tror. Så bliver det sådan helt smørblødt og lækkert. Jeg kan sagtens spise en hel bagt aubergine som tilbehør til min aftensmad, og jeg kan også sagtens spise det flere gange om ugen. Det er officielt: jeg er en skør auberginedame!
Jeg fik på et tidspunkt en besked på Instagram fra en helt sikkert velmenende læser, der syntes, at jeg var blevet alt for “tag noget i supermarkedet og pep det op”-agtig, uden at lave rigtige opskrifter. Og der må jeg bare sige: THIS IS DEFINITELY ONE OF THEM!
Jeg advarer: det bliver nemt. Det bliver RIGTIG nemt.
Man halverer en aubergine, skærer den i diamantmønster og pensler med sesamolie og sriracha eller sambal oelek. Så bager man den, indtil den bliver helt blød og lækker. Og så SPISER man den!
Så ka’ det fandme godt være, at det ikke er raketvidenskab, men jeg har nu engang også altid syntes, at lækker mad mætter mere end videnskab! Konklusion: I’m not even sorry!
Hvis du heller ikke synes, det gør noget, at det hele bliver sådan lidt nemt, så prøv det da!
Med ønsket om en fantastisk dag fyldt med komplimenter, smil og grin!
Hvis diu prøver opskriften, så skriv gerne en kommentar, brug #knaehoejkarse eller tag @knaehoejkarse.dk, så jeg kan nå at rose jer 😍
Bagt aubergine med sesamolie og sriracha
Ingredienser
- 1 aubergine
- Sesamolie
- Sriracha eller sambal oelek
- Salt og peber
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 225 grader.
- Halver auberginen og skær et diamantmønster i hver halvdel. Brug en bagepensel til at pensle med en generøs mængde sesamolie og sriracha eller evt. sambal oelek
- Bag i 35-40 minutter, indtil auberginen er blød og lækker. Lad hvile et øjeblik og server som tilbehør. Skrællen kan spises, eller du kan skrabe fyldet ud - det bestemmer du selv.
- Velbekomme!
Psst …
Hvis du er på udkig efter andet lækkert tilbehør, så prøv:
Ohlala, lyder lækkert!! Jeg er også stor aubergine-fan (og blomkålsfan)!! Og så er jeg vild med, at du kan stave!!
Dejlig blog! 🙂
Hej Anne, tuuusind tak, hvor er du sød! Grøntsager er kommet for at blive