I ved jeg eeeelsker blomkål. Det er billigt, det er smagfuldt, det kan være crunchy, det kan være blødt, det kan bages, det kan steges, det kan koges… Og dén her opskrift. Den har masser af kabang! Den kan spises som tilbehør eller som en ret i sig selv. Og så KAN den nærmest ikke blive nemmere!
Er I klar til verdens bedste bagte blomkål med chili og lime?!
Jeg eeelsker blomkål. Elsker. Jeg kunne spise det hver dag, hele dagen, råt, kogt, bagt, blanceret… Jeg elsker det hele! Og jeg ved godt, at jeg er den eneste, der elsker det SÅ meget, ik’. Men derfor vil jeg nu alligevel garantere, at I allesammen kommer til at elske den her opskrift!
Mit liv for tiden er fuldstændig kaos med nyt job, hundehvalp, store projekter, tomt køleskab, underskud på alle konti (primært dén med overskud på) og mine rande under øjnene er så grumme, at Max Factors forretning efterhånden udelukkende løber rundt grundet mit forbrug af concealer. Og ved I, hvad jeg af den grund har brug for?! Jeg har brug for retter, som er nemme, hurtige, billige, sunde og giver meget stort udbytte med meget lille indsats.
I present to you: VERDENS BEDSTE OPSKRIFT PÅ BANG BANG CAULIFLOWER!
Eller bare sådan sådan på helt almindeligt sprog: bagt blomkål med chilisauce, hvidløg og lime, som giver den lidt bang bang!
Bang Bang Cauliflower er:
- Sur, sød, stærk og frisk
- Perfekt som tilbehør eller til at spise helt for sig selv, evt. med dip til
- Nem at bruge i andre sammenhænge, fx i en salat
- Bare helt og aldeles perfekt!
Jeg topper min blomkål med koriander, men det er jo fordi jeg er et koriandersvin. Hvis du ikke er så meget til det, vil jeg foreslå persille eller måske noget crunch i form af forårsløg. Under alle omstændigheder vil jeg foreslå dig at lave den!
Med ønsket om en fantastisk dag fyldt med regnvejr (vi kan lige så godt omfavne det), burgere, iskold cola og minimale former for tømmermænd!
Bang Bang Cauliflower - Bagt blomkål med chili, hvidløg og lime
Ingredienser
- 3 spsk olivenolie
- 2 spsk sød chili sauce
- 1 spsk sriracha
- Saft fra 1 lime
- 3 fed hvidløg, presset
- 1 blomkålshoved, skåret i buketter
- Salt og peber
- Koriander + ekstra sriracha til servering
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 225 grader. Kom olie, sød chili sauce, sriracha, lime og hvidløg i en lille skål og pisk sammen.
- Fordel blomkålsbuketterne på en bageplade og hæld marinaden over. Brug hænderne eller en ske til at fordele det hele rundt, så alle buketter er dækket af marinaden. Krydr godt med salt og peber.
- Bagt i ovnen 30-35 minutter, indtil blomkålen er mør og begynder at branke lidt enkelte steder.
- Server med ekstra sriracha og frisk koriander. Velbekomme!
Psst …
Hvis du er på udkig efter andre lækre former for tilbehør, så prøv: