Er I klar til verdens lækreste og nemmeste veganske nøddetærte, som vil vælte dine bedsteforældre bagover?
Verdens bedste nøddetærte med sød kartoffel/kokos remonce
Der er simpelthen lagt så meget slid i denne tærte, at I tror det er løgn!
Jeg havde bestilt en kæææmpe pose pekannødder på Bilka to go i håb om at kunne bage tærten samme aften. Men da Altanfyr kom hjem med poserne, manglede halvdelen af vores bestilling. Så var vi i telefonkø en halv time, for at de kunne fortælle os, at der nok var nogle andre, der havde fået udleveret vores varer, og at de ville pakke dem igen, så vi kunne komme næste dag i stedet. Mega træls, men hey: i det mindste ville jeg få mine pekannødder! Vi kører derud næste dag, hvor ingen har hørt om vores ordre, og vi igen må ringe til kundeservice for at brokke os – og for at få pengene tilbage. Næste dag går jeg i tre(!) butikker for at finde pekannødder, men de havde simpelthen ikke nogle på lager. INGEN!
Så jeg blev pikke sur, købte en masse blandede nødder i Aldi (som har mega gode nødder til billige penge) og bagte en blandet nøddetærte i stedet for. Kraftedme.
Og ved I hvad? Det er jeg glad for, at jeg gjorde, for jeg kan næsten ikke forestille mig, at det kan smage bedre end dét her!
Okay. Lad os tale lidt om kokosremoncen…
Silkeblød, cremet, fed og ALT for lækker remonce, der smager som kagecreme. Altså ægte. Som kagecreme! Cremen laves af bagt, sød kartoffel, muscovadosukker, som giver en lækker, karamelliseret smag og fed kokosmælk, som gør den helt perfekt.
Den er så god, at jeg spiste flere store skefulde af den direkte fra food processoren, inden jeg brugte al min viljestyrke på at få den omdirigeret til tærteformen i stedet. Jeg siger det bare: L-Æ-K-K-E-R-T!
Og tærtedejen? Ja, den køber jeg selvfølgelig i supermarkedet, for jeg gider ikke stå at bøvle med dej (og er i øvrigt elendig til det) – men hvis du er, så fyrer du selvfølgelig bare los!
Hvad siger I? Er det tærtetid eller hva?!
Med ønsket om en fantastisk dag fyldt med nyvaskede gulve, skiftede støvsugerposer og styr på det hele!
Vegansk nøddetærte med kokosremonce
Ingredienser
- 1 færdigkøbt tærtedej, forbagt
- 2 dl sød kartoffelmos (af 3 små søde kartofler bagt ved 180 grader i en time)
- 1,75 dl muscovadosukker
- 3 dl kokosmælk
- 1 tsk vaniljeekstrakt
- 3 spsk Maizena
- 1/4 tsk salt
- 5 dl blandede nødder
Sådan gør du
Bagning af de søde kartofler
- Vask kartoflerne og prik huller i dem med en gaffel eller en kniv. Bag ved 180 grader i en time, indtil de er godt tilberedte. Lad dem køle lidt af, før du skærer dem op og skraber fyldet ud med en ske. Sæt tilside.
Nøddetærte
- Forvarm ovnen til 180 grader varmluft.
- Læg tærtedejen i en tærteform og forbag den, evt. ved blindbagning, til den begynder at få farve.
- Lav kokosremoncen ved at komme kokosmælk, bagt sød kartoffel, Maizena, vanilje, sukker og salt i en food processor og kør, indtil cremen er tyk og lækker.
- Hæld remoncen i den forbagte tærte og hæld nødderne henover. Tryk dem let ned, så de delvist dækkes af remoncen.
- Bag i ovnen ca. 30 minutter, indtil tærten er gylden.
- Lad tærten køle helt af, gerne i køleskabet hen over natten.
- Server som du allermest har lyst til!
Psst …
Hvis du er på udkig efter andre former for bagværk, så prøv: