Go Back

Vegansk nøddetærte med kokosremonce

Tilb. tid40 minutter
Antal: 1 tærte

Ingredienser

  • 1 færdigkøbt tærtedej, forbagt
  • 2 dl sød kartoffelmos (af 3 små søde kartofler bagt ved 180 grader i en time)
  • 1,75 dl muscovadosukker
  • 3 dl kokosmælk
  • 1 tsk vaniljeekstrakt
  • 3 spsk Maizena
  • 1/4 tsk salt
  • 5 dl blandede nødder

Sådan gør du

Bagning af de søde kartofler

  • Vask kartoflerne og prik huller i dem med en gaffel eller en kniv. Bag ved 180 grader i en time, indtil de er godt tilberedte. Lad dem køle lidt af, før du skærer dem op og skraber fyldet ud med en ske. Sæt tilside.

Nøddetærte

  • Forvarm ovnen til 180 grader varmluft.
  • Læg tærtedejen i en tærteform og forbag den, evt. ved blindbagning, til den begynder at få farve.
  • Lav kokosremoncen ved at komme kokosmælk, bagt sød kartoffel, Maizena, vanilje, sukker og salt i en food processor og kør, indtil cremen er tyk og lækker.
  • Hæld remoncen i den forbagte tærte og hæld nødderne henover. Tryk dem let ned, så de delvist dækkes af remoncen.
  • Bag i ovnen ca. 30 minutter, indtil tærten er gylden.
  • Lad tærten køle helt af, gerne i køleskabet hen over natten.
  • Server som du allermest har lyst til!