Er I klar til verdens bedste opskrift på vegansk moussaka med nærende linsesauce og en cashewbechamel, der er out of this world?
Jeg kan huske i folkeskolen, hvor man havde flottet sig og taget penge med til skoleboden, og man så kom derned og opdagede, at der var moussaka.
Ad! Og ellers mange tak.
Jeg HADEDE det, og syntes, at det var noget nær den mest uinspirerende ret nogensinde. Måske på linje med gule ærter eller forloren skildpadde.
Men nu! NU laver jeg det selv – helt frivilligt – og elsker det. Kombinationen af kartofler og smørblød aubergine, krydret linsesauce, og den der fløjlsbløde, aromatiske følelse af bechamelsauce. Det KAN man bare ikke rigtigt blive sur på, når man er voksen, vel?
Vegansk moussaka er:
- En genial hverdagsret, der både mætter og nærer
- Krydret, aromatisk, fløjlsblød
- En virkelig nem måde at give sig selv en masse skjulte grøntsager på
- En god undskyldning for at spise bechamelsauce (og dem har vi altid brug for, ik?)
Og så er den endda virkelig nem at lave – det meste af tilberedningstiden foregår i ovnen. Og i ve’ godt, at det er sådan, jeg bedst kan li’ det!
Hvad siger du? Skal vi komme igang?
Med ønsket om en skøn dag fyldt med nye afsnit af din yndlingspodcast, tømte fnugfiltre og pudsede vinduer!
Vegansk moussaka med linsesauce og cashewbechamel
Ingredienser
Grøntsager
- 1 aubergine, skåret i skiver
- 1 tsk. salt
- 2-3 medium kartofler
Linsesauce
- 1 løg, hakket
- 2-3 fed hvidløg, hakket
- 70 gram tomatpure
- 1 laurbærblad
- 1 tsk. tørret timian
- 1/2 tsk. kanel
- 200 gram røde linser
- 4 dl vand
- 1 grøntsagsbouillonterning
- Salt og peber til tilsmagning
Cashewbechamel
- 200 gram usaltede cashewnødder, lagt i blød i kogende vand i 15-20 minutter
- 3,5 dl friskt koldt vand
- 3 spsk. gærflager
- 1 spsk. smørbar
- 1/2 tsk. muskat
- Salt og peber
Sådan gør du
Grøntsager
- Læg cashewnødderne i blød i kogende vand i 15-20 minutter.
- Skær auberginen i skiver, læg på en tallerken, og drys med et godt lag salt. Sæt til side i ca. 15 minutter, indtil salten har trukket væske og bitterhed ud af auberginen. Tør alle skiverne af med køkkenrulle eller et rent viskestykke, så al salten ikke kommer med i retten.
- Skræl kartoflerne, og skær i tynde skiver.
Linsesauce
- Steg løg i 2-3 minutter, og tilsæt hakket hvidløg. Tilsæt tomatpuré, og steg lidt videre. Tilsæt resten af ingredienserne, rør rundt, og lad simre i ca. 20 minutter, indtil linserne er ved at være møre. De behøver ikke være gennemkogte, da de koger videre i ovnen.
Cashewbechamel
- Dræn cashewnødderne, og overfør til en blender med 3,5 dl friskt vand, gærflager, smørbar, muskat, salt og peber. Blend 1 minuts tid, til saucen er helt fløjlsblød og skummende.
Samling
- Læg lidt linsesauce i bunden af et ovnfast fad.
- Læg et lag kartofler på, og fortsat med et lag aubergine.
- Tilføj resten af linsesaucen, fortsat med et lag kartofler, og hæld alt bechamelsaucen ovenpå. Slut evt. af med et lag vegansk ost, hvis du vil.
- Bag i ovnen ved 175 grader i ca. 55 minutter, indtil det hele er gyldent, og grøntsagerne er møre.
Psst …
Hvis du er på udkig efter andre opskrifter på genial aftensmad, så prøv: