Okay, okay, okay, okay.
BANANBRØD MØDER KANELSNEGLE. Hvad siger du så? Altså, ærligt? Hvad siger du?
For jeg siger, at det muligvis er noget af det mest geniale, jeg har fundet på, siden jeg fandt på at lave pizzavafler.
Og hvis du sidder og tænker: Bananbrød. Kanelsnegle. Argh. Passer det sammen? Så kan jeg sige: JA! Ja, det gør det. Man kan ikke få for meget af to gode ting, og jeg lover, at bananbrød og kanelsnegle passer sammen som Frederik og Mary. Som en unghund og uforudsigelig adfærd. Som en teenagepige og dårlige beslutninger.
Det er snasket, forbudt, beskidt … Og helt ærligt bare alt for lækkert til, at du kan gøre andet end at overgive dig til det. Kom nu, mulle. Du vil jo gerne være med i hulen, ik?
P.s.: Når det er et brød, må man altid gerne spise det med smør på. Det er reglen. Og det er mit domæne, så vi behøver slet ikke diskutere det!
Med ønsket om en vidunderlig dag fyldt med smil fra fremmede, gode fugtighedscremer og rene overflader!
Bananbrød med kanelswirls
Ingredienser
Kanelsukker
- 100 gram sukker
- 2 spsk. kanel
Kanelcrumble
- 60 gram mel
- 20 gram hvidt sukker
- 20 gram brun farin
- 50 gram koldt vegansk smør
- 1 tsk. kanel
Bananbrød
- 3 overmodne bananer
- 250 gram hvedemel
- 2 tsk. bagepulver
- 1/2 tsk. salt
- 75 ml smagsneutral olie
- 75 ml plantedrik
- 50 gram sukker
- 1 spsk. æblecidereddike
- 1 tsk. vaniljeekstrakt eller sukker
Sådan gør du
Kanelsukker
- Rør sukker og kanel sammen i en skål.
Kanelcrumble
- Saml alle ingredienser i en skål, og rør sammen med fingrene, mens du nulrer smørret, indtil det har en god crumble-konsistens. Sæt tilside.
Bananbrød
- Forvarm ovnen til 180 grader almindelig ovn.
- Mos bananerne med en gaffel eller en kartoffelmoser, og brug en elpisker til at røre sammen med alle våde ingredienser. Bagefter røres mel, bagepulver, sukker og salt i.
- Smør en brødform, og ca. hæld halvdelen af dejen i. Drys med et gooodt lag kanelsukker, og top med anden halvdel af dejen. Drys igen med resten af kanelsukkeret, rør lidt rundt i dejen med en kniv, og drys crumblen ud over toppen.
- Bag i ovnen 50-55 minutter, indtil brødet er gennembagt, og har sprækker på toppen. Husk, at bagetider varierer uendeligt meget, så måske dit brød skal have mere eller mindre. Tjek altid med en gaffel eller en kødpind midt på kagen, hvor den er tykkest.
- Lad køle fuldstændig af, og server med smør på, eller hæld glasur på toppen
Psst …
Hvis du er på udkig efter flere gode opskrifter på dessert, så prøv:
1 Kommentar