Der er få ting, jeg elsker så meget som thaicurry. Og når det så oven i købet er nemt og lynhurtigt at lave, well … Så bliver det bare ikke rigtigt bedre, vel? Snup den nemme opskrift her 👇🏻
Vi leder allesammen efter perfekte hverdagsretter.
De der retter, man kan lave på 20 minutter, som er fulde af smag og mætter godt og som alle kan lide.
Der er få ting, jeg elsker lige så meget, som grøn eller rød karry. Det smager bare ultimativt lækkert, og jeg er vild med, hvordan et glas karrypasta i køleskabet kan forvandle selv de mest kedelige retter til et vaskeægte festmåltid. Grøn karry er én af mine absolutte livretter, og en ret, man altid kan lave, selvom køleskabet er halvtomt.
Kylling i grøn karry er:
- Hurtigt og nemt at lave
- Sindssygt lækkert og smager ærligt ligesom det, man køber hos sin lokale take away
- Mættende og smagfuldt
- Perfekt med ris
- Den perfekte hverdagsret!
Hvad bruger jeg som vegansk fiskesauce?
Der findes vegansk fiskesauce, og man kan være heldig at finde det hos sin asiatiske købmand. Det fungerer upåklageligt. Man kan også kaste sig ud i at lave det selv. Der findes masser af mere og mindre komplicerede opskrifter på det. Der er fx Fuskesauce fra VegetariskHverdag eller vegetarisk fiskesauce fra Sophies Choicest. Alternativt kan du også bare bruge noget soya og smage til med fx lime og risvinseddike, eller hvad der nu lige mangler. Og sidst men ikke mindst kan du selvfølgelig også bruge helt almindelig fiskesauce, hvis du spiser dét.Hvilken vegansk kylling skal jeg bruge?
Jeg elsker filet pieces fra Hälsans Kok, og det er dem, jeg altid bruger, hvis jeg kan finde dem. Jeg tror hands down, at man kunne servere det for sin familie, uden de nogensinde ville opdage, at det var vegansk kylling, medmindre man fortalte dem det. Kan jeg ikke finde dem, bruger jeg dem fra Like Meat. Men du kan selvfølgelig bruge præcis, hvad du bedst kan lide. Du kan også helt udelade kyllingen eller erstatte det med tofu, bønner, kartoffeltern, eller hvad dælen du nu lige har lyst til. Alt smager heldigvis virkelig godt i en grøn karrysauce.Hvilken grøn karrypasta skal jeg bruge?
Ja, jeg er jo altså lige typen, der køber karrypasta. Jeg laver det ikke selv. Det kunne man godt, ik’ … Men så igen, så kunne man også bare godt bruge sin tid på noget mere spændende. Du kan i princippet bruge alle grønne karry pastes. Jeg kan ærligt bare godt lide den fra Oriental Chef – den er billig, mild i smagen, afrundet og bare … Lækker. Hvis du bruger en anden karrypasta, skal du være opmærksom på nok ikke at bruge helt så meget, som jeg bruger her, da det godt kan blive vanvittigt stærkt. Use with caution!
Og med dét sagt. Skal vi så egentlig ikke bare komme igang?
Vegansk kylling i grøn karry
Ingredienser
- 1 glas grøn karrypasta (110 gram) Jeg bruger den grønne karrypasta fra Oriental Chef, som er den de har i nærmest alle supermarkeder. Den er meget mild. Vær opmærksom på, at du evt. skal bruge en del mindre, hvis du bruger en anden og stærkere variant.
- 1 pakke vegansk kylling Jeg bruger som regel Filet Pieces fra Hälsans, men du kan bruge, hvad du kan lide, eller erstatte kylling med tofu, grøntsager, bønner eller hvad du nu kan lide.
- 3 dåser kokosmælk af de fuldfede slags
- 5-6 spsk. vegansk fiskesauce Du kan købe vegansk fiskesauce i asiatiske supermarkeder. Du kan også lave det selv (se noter). Eller erstatte med soya og limesaft.
- 4 tsk sukker
- 10-15 limeblade (1 god håndfuld)
- 1 bundt basilikum (60 gram ish)
- 1 bakke friske grønne bønner eller bønner fra frost (300 gram)
- Evt. lidt maizena til at jævne med, hvis du vil have en tykkere konsistens (nej nej, det er ikke specielt thailandsk, men altså)
Topping
- Frisk koriander
- Hakkede forårsløg
- Hakkede peanuts
Sådan gør du
- Varm lidt neutral olie op i en wok eller en gryde, og steg den grønne karrypasta under omrøring et par minutter, så den frigiver alle sine lækre sager.
- I med kyllingen. Stege stege stege.
- Tilsæt kokosmælk, limeblade, sukker og fiskesauce, og rør godt rundt.
- Lad simre i 5-10 minutter, og smag til, om den mangler noget. Her kan du også jævne med lidt maizena, hvis du vil have en tykkere konsistens. Det er ikke specielt autentisk at jævne med maizena, men altså, det er lækkert, så det kan jeg godt finde på, hvis jeg vil have en mere cremet konsistens.
- Lige inden servering kan du komme basilikumblade og friske grønne bønner i. Lad snurre i 30 sekunder, og server med det samme, så bønnerne er helt crunchy.
- Top med fx koriander og forårsløg, og server med jasminris.
Noter
Psst …
Hvis du er på udkig efter andre lækre opskrifter på hverdagsmad, så prøv: