Veganske cookie dough barer med Oreos og chokolade. Yaaaas honey!
Elsker du også at spise cookie dough fra skålen? Måske faktisk endnu mere, end du elsker at spise bagte cookies?
Jeg føler dig. Jeg har altid syntes, at rå cookie dough faktisk er meget lækrere end bagte cookies, og jeg har altid misundt amerikanerne, at de lever i en kultur, hvor det er en legit ting at røre cookie dough sammen, uden intention om at bage det i ovnen bagefter. Jeg kan huske, da jeg gik på uni, at én af mine gode veninder og mig havde en god tradition med at spise cookie dough direkte fra skålen, mens vi så dårligt engelsk reality-tv, og lovede hinanden, at vi aldrig ville sige til nogen, at vi var typerne, der skippede en fest for at spise rå kagedej.
Men de dage er forbi. Altså dagene, hvor vi ikke vil indrømme for nogen, at vi spiser rå kagedej. VI SPISER RÅ KAGEDEJ, OG VI ER STOLTE AF DET!
Vi er endda så civiliserede, at vi ikke bare rører det sammen i en skål og spiser det, men ligefrem gør os den ulejlighed at komme det i et fad og toppe det med Oreos (man skal altid toppe med Oreos, hvis man har muligheden) og chokolade blandet med peanut butter på toppen. Bare hvis man synes det manglede en snert af overdreven amerikansk tilgang.
Cookie dough barer med peanut butter er:
- Veganske (duh!)
- Sindssygt nemme og hurtige at lave
- Alt aaalt for meget, men på den helt rigtige måde
- Overdådige, knasende og lækre
Det er amerikansk sådan på “OMG, this is waaay to much, honey”-måden, og jeg elsker det. I ved jo godt, at det for mig betyder, at det er sådan cirka helt perfekt.
Med ønsket om en skøn dag fyldt med hunde, der sover fredfyldt, nabobørn, der slet ikke larmer i haven og nyklippede frisurer!
Veganske cookie dough barer med Oreos og chokolade
Ingredienser
Cookie dough lag
- 100 gram smørbar
- 160 gram brun farin (2 dl)
- 1 tsk vaniljesukker
- 2 spsk plantedrik
- 140 gram hvedemel (2,5 dl)
- 1/2 tsk salt
- 50 gram vegansk chokolade, hakket
Oreo lag
- 18-20 Oreos
Chokolade/peanut butter lag
- 150 gram vegansk chokolade, hakket
- 1 stor spsk peanut butter
Sådan gør du
Cookie dough lag
- Pisk smørbar, sukker, mælk og vanilje sammen med en elpisker. Tilsæt mel og salt, og pisk igen. Til sidst kan du vende det hakkede chokolade i.
Chokolade/peanut butter lag
- Kom chokolade og peanut butter i en skål, og varm det i mikroovnen 30 sekunder ad gangen, indtil det er smeltet. Rør det godt sammen.
Samling af lagene
- Pres cookie dough ned i bunden af fadet. Læg Oreos i sirlige rækker ovenpå, indtil hele fadet er fyldt op.
- Til sidst kan du hælde chokolade/peanut butter laget henover. Fordel det jævnt, og giv evt. fadet et bumb ned i bordet.
- Kom i køleskabet i mindst 3 timer, før du skærer den ud.
- Spis, og vær glaaaad!
Psst …
Hvis du er på udkig efter andre opskrifter på overdrevne, amerikanske lækkerier, så prøv: