Vegansk. Cheesecakemarmoreret. Brownie.
Eeeej, hold lige min selvkontrol.
Snasket. Cheesecake. Brownie. Lige. Ned. I. Løgnhalsen.
Jamen hvor heldige har vi egentlig lov at være i vores egen opgang?
Bare lige for at opsummere, så taler vi her om en kage, der består af: Intens chokolade (lige sådan, som Emil ikke kan lide det – perfekt, perfekt), marmorering af mildt cheesecakefyld ooog chokoladeswirls på toppen. Jeg kan faktisk ikke rigtigt beskrive, hvor begejstret, det gør mig.
Eneste minus ved den her kage er, at vegansk flødeost er virkelig dyrt. Så det er en pænt dyr kage, og det irriterer mig lidt, for jeg synes jo netop, at vegansk mad skal være til at lave uden at skulle betale alt for mange penge, og rende i alt for mange specialforretninger. I dag er en undtagelse. For jeg er bare nødt til at sige, at når jeg har udsigt til at kunne få vegansk cheesecake brownie, så render jeg gerne langt, og smider gerne min pensionsopsparing efter det. Any day.
Og med dét sagt, så synes jeg faktisk ikke, vi skal gå omkring den varme grød ret meget længere. Jeg synes nemlig bare, vi skal komme igang!
Er du enig?
Med ønsket om en skøn dag fyldt med tilbud i chokoladeafdelingen, gode SMSer og kuglepenne, der kører som smurt!
Cheesecake marmoreret brownie
Ingredienser
Cheesecake lag
- 450 gram smagsneutral vegansk flødeost. Jeg har brugt den fra Vegan Island, de har i Lidl, når der er kampagner, men du kan bruge den, du bedst kan lide.
- 75 gram sukker (0,75 dl)
- 1 spsk Maizena
- 2 spsk citronsaft (svarer ca. til saft fra 1/2 citron)
- 2 tsk vaniljesukker
- 1/4 tsk fint salt
Brownielag
- 100 gram smørbar, smeltet
- 320 gram sukker (3 dl)
- 1/2 dl plantedrik
- 2 tsk vaniljesukker
- 160 gram hvedemel (2,5 dl)
- 75 gram kakaopulver (2 dl)
- 1 tsk bagepulver
- 1/4 tsk salt
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 180 grader varmluft.
- Smør et fad med smørbar, eller for det med bagepapir, og stil klar.
Cheesecake lag
- Mix alle ingredienserne til cheesecake-laget sammen i en skål, og stil tilside.
Brownielag
- Brug en elpisker til at røre det smeltede smør sammen med sukker. Tilsæt mælk og vanilje.
- I en separat skål blandes mel, kakaopulver, bagepulver og salt.
- Brug en si til at sigte de tørre ingredienser over i skålen med det det piskede smør, og rør det hele sammen med elpiskeren.
- Fordel browniedejen ligeligt i fadet, og lad ca. 1/4 af dejen være tilbage i skålen. Det skal nemlig bruges til at lave marmorering senere.
- Læg cheesecakedejen i et lag ovenpå.
- Tag den del af dejen, du satte til side, og bland 1-2 spsk. vand i, så den bliver mere flydende. Hæld browniedejen oven på cheesecakelaget og brug en kniv til at swirle det rundt, så det danner en marmorering oven på kagen.
- Bag ca. 35-45 minutter, eller indtil en kødpind kommer ud uden rå browniedej på. Hvis du tager den ud efter 35 minutter, vil den være rimelig gooey og blød (det var den i hvert fald i min ovn), og det synes jeg personligt er ret lækkert, men du kan også vælge at give den lidt ekstra, så den bliver mere fast og cheesecake-laget bliver mere bagt.
- Lad gerne brownien køle helt af, og stil den i køleskab, inden du skærer i den, så den er nemmere at skære stykker af.
- Velbekomme!
Psst …
Er du på udkig efter andre opskrifter på fuldstændig forrygende kage? Så prøv:
Jeg har lige lavet kagen, men den er smeltet helt sammen, Og det er som om at cheesecake delen er smeltet ud og lagt sig i kanterne som en olieret gele?
Whaat, det lyder mærkeligt. Det har jeg aldrig oplevet. Hvilken ost har du brugt?