
Vegansk mug cake med chokolade
Ingredienser
- 2 spsk. hvedemel
- 2 spsk. kakao
- 2 spsk. sukker
- 1 tsk. vaniljesukker
- 1 nip salt
- 1/4 tsk. bagepulver
- 1 spsk. olie
- 3 spsk. plantedrik
- 2 spsk. hakket chokolade
Sådan gør du
- Tilsæt mel, kakao, sukker, salt, vanilje og bagepulver til et krus. Rør godt sammen.
- Tilsæt olie og plantedrik og rør sammen med en ske. Drys chokolade på toppen.
- Varm ved høj varme i mikroovnen ca. 50 sekunder. Så plejer den at komme ud lidt undertilberedt i midten, som er sådan, jeg allerbedst kan lide den.
- Server din mug cake med det samme - evt. med vegansk is eller flødeskum i.
Det her. Deeeet her, venner! Det er en revolution! Det giver os nemlig mulighed for at lave og spise kage på kun 1 MINUT!
Jeg har tidligere været enormt skeptisk over for mug cakes. Jeg har set dem mange steder, særligt for et par år siden, hvor Pinterest gik helt amok. Men jeg gav det aldrig et skud, fordi jeg tænkte, at det måske var liiige friskt nok. Selv for en forholdsvist ulækker desserttype som mig.
Men desperate times call for desperate measures, ik’? Eller, i dét her tilfælde måske nærmere: Desperate times call for desperate PLEASURES! For når man er alene hjemme, og man ikke gider at handle, men man er helt enormt kagetrængende og ikke ved, hvad man skal gøre af sig selv … Så er mug cake løsningen!
Vegansk mug cake med chokolade er:
- Hurtigt og nemt
- Billigt og simpelt at lave til én person
- Præcis som en almindelig kage – bare hurtigere!
- Absurd lækker og smeltende-i-munden-mmm-agtig!
Er det amerikansk? Ja. Er det alt for meget? Ja. Er det en liiiille smule symbolet på alt, der er galt med overforbruget og storhedsvanviddet i den vestlige verden? Også ja.
Eller sådan havde jeg det. Indtil jeg lagde billedet på Instagram og fandt ud af, at mine følgere er geniale! Her var nemlig bred konsensus om, at en mug cake netop IKKE er nogen af de ovenstående ting, eftersom den jo faktisk netop taler ind i en stop-madspild og lav-kun-dét-du-har-brug-for tankegang. Det svarer jo sådan set til at bage ét stykke kage, i stedet for en hel, og det betyder, at intet går til spilde. Hvilket er genialt. Den indeholder præcis de samme ingredienser, som en almindelig kagedej, så der er ikke noget hokus pokus over den. Det eneste, der adskiller den fra en almindelig chokoladekage er, at den ikke er bagt i ovnen, men i mikroovnen. OG som en tilført bonus betyder det også, at alle i husstanden kan få hver sit stykke kage, specialdesignet til dem og deres smag. Man kan lave dem i tusind varianter og dét her er bare én af dem.
Så whaddo you know: vi bliver faktisk kun bedre for miljøet, jo mere vi spiser. Eller, er det ikke sådan, man skal forstå det?
Det er under alle omstændigheder sådan, jeg forstår det.
Og hvis du har det på samme måde, er det så ikke bare at give den et skud?
Med ønsket om en perfekt dag fyldt med hunde, der går pænt i snor, hække, der ikke vil klippes og aftørrede fodpaneler!
Psst …
Hvis du er på udkig efter andre opskrifter på lækre kager, så prøv: