Er I klar til verdens bedste, lunende, hjertevarme veganske curry, som er en perfekt hverdagsret, der kan serveres på alle tider af året? (Det var et retorisk spørgsmål… Selvfølgelig er I dét!)
Grøntsagscurry med masser af crunch, græskar og mmm-factor
UNDSKYLD mig, men kan I mærke hvordan vi egentlig bare trænger til at sætte os i vores sofa med timelange fremvisninger af tv-programmer, hvor man ikke skal forholde sig til noget som helst, gerne i noget blødt og bomuldsrelateret, med en gin & tonic på størrelse med Nordjylland og en skål kæmpestor hyggemad?!
…Ja. Selvfølgelig kan I da mærke det! Og derfor er det også tid til at dele en sommerlig, farverig, smagfuld og crunchy grøntsagscurry med sukkerærter, butternut squash, almindelig squash, spinat og ingefær. Don’t mind if I doooo!
Jeg ELSKER curries, fordi det er den perfekte måde at komme af med de slatne grøntsager i bunden af køleskabet, det er ofte lynhurtigt at lave, men smager som noget, der har kogt i flere timer OG man behøver sjældent følge en opskrift, for det handler mest bare om at blande ting sammen med kokosmælk og karrypasta, og så er man egentlig bare ret good to go!
Jeg synes butternut squash er noget af det bedste, livet har at byde på, og det er en hel genial ingrediens i curries, fordi det er en god erstatning for kød, hvis man ikke bryder sig om køderstatninger. Det er chunky, det er kødfuldt, det er mættende, fiberrigt og fyldt med smag, og man skulle virkelig tro, at jeg var i lommen på hvem end det nu er, der sælger butternut squash, men jeg er i sandhed bare begejstret!
Hemmeligheden bag en god curry er:
1) Karrypasta
Karrypasta er i al sin enkelhed et blandingskrydderi, som består af mange forskellige krydderier og giver en dyb smag til asiatiske retter. Det fås i flere forskellige farver, fx rød, gul og grøn og med mange forskellige styrker. De indeholder tit ting som chili, citrongræs, galanga, hvidløg, kaffir lime eller koriander. Man kan sagtens lave dem selv, eller man kan købe dem i mange forskellige afarter i ethvert dansk supermarked. Jeg kan personligt bedst lide rød karrypasta, og jeg kan bedst lide den mediumstærk, men uanset hvad er karrypasta fucking lækkert! Det kan holde sig i noget der minder om en uendelighed, så jeg har ALTID et glas stående i køleskabet. Det redder mig virkelig på de travle dage og er en genial måde at få sindssygt meget smag ind i sine retter.
2) Ingen slatne grøntsager!
Jeg lader sjældent mine curries koge i timevis, for det er jeg som regel for sulten til, men hvis man gør det, er tricket at vurdere, hvornår man skal tilføje sine grøntsager. Der er intet værre end grøntsager uden bid i, og tricket til lige præcis denne curry er også, at grøntsagerne først skal i lige inden servering!
Og nu vi er igang med at tale om denne grøntsagscurry… Jamen så lad os da TALE om den, for helle! Min opskrift på thai curry med græskar er:
- Vegansk som altid!
- Hurtig og nem
- Farverig, mættende og smagfuld
- BILLIG (altså, ægte – sindssygt meget mad for nærmest ingen penge!)
- Sund, mættende og fiberrig
- Tilfredsstillende på alle tænkelige måder!
Og med det sagt… Er der så egentlig nogen grund til ikke at gå igang?!
Med ønsket om en fantastisk dag fyldt med søde hundehvalpe, friske temperaturer og glade kolleger!

Thai curry med græskar og rød karrypasta
Ingredienser
- 1/2 skrællet butternut squash, 450-500 gram, skåret i tern
- 2 løg, skåret i strimler
- 1/2 squash, skåret i tern
- 2 gode stykker ingefær, skrællet og hakket eller revet
- Olivenolie
- 3 toppede tsk rød karrypasta, medium spicy
- 400 ml kokosmælk
- 1 grøntsagsbouillonterning
- 125 gram sukkerærter
- 100 gram frisk spinat
- 2 spsk soya sauce
- Cashewnødder, koriander og lime til servering
Sådan gør du
- Varm en god mængde olivenolie op i en stor gryde. Tilføj græskar, løg og squash og steg i 2-3 minutter. Tilsæt den røde karrypasta og det hakkede ingefær og steg videre ca. 1 minut, indtil det hele dufter skønt.
- Tilsæt kokosmælken og brug fingrene til at smuldre bouillonterningen i. Lad simre i 5-10 minutter, indtil butternutten er mør, men stadig har bid. Det vigtigste ved en god curry er, at grøntsagerne ikke er udkogte, men bevarer deres bid, så lad den ikke stå at simre for længe.
- Til sidst tilsættes soya, spinat og sukkerærter og varmes igennem, indtil spinaten lige når at falde sammen.
- Smag til og server sammen med ris, cashewnødder, koriander og lime. Velbekomme!
Psst …
Hvis du er på udkig efter andre opskrifter på curries, så prøv:
1 Kommentar