Stuffed cookies med pekannødder og hvid chokolade
Er du klar til den bedste opskrift på de blødeste, mest overdådige, mest voldsomme veganske cookies?
Og ja, “voldsomme” er et godt ord lige her. For det er de. Men på den GODE måde, som jeg er sikker på, mit følgersegment forstår!
De er tykke, fede, bløde cookies med kæmpe meget fyld. Så altså ikke en flad, helt sprød cookie. Faktisk det modsatte. Og det har virkelig sin charme!
Veganske stuffed cookies er:
- Bløde, søde og lækre
- Aaaalt for meget
- Fyldt med pekannødder, mørk chokolade og vegansk hvid chokolade
- Sprøde i kanterne, men helt bløde indeni
- VILDE!
De er også virkelig nemme at lave – største anke er, at de bliver bedst af at hvile et stykke tid i køleskabet, hvilket gør det ret ulideligt at vente. Men som voksne mennesker SKAL vi kunne komme i mål med den udfordring!
Med ønsket om en fantastisk dag fyldt med kuglepenne, der bare kører, glade planter og neglelak, der ikke skaller!

Stuffed cookies med hvid chokolade og pekannødder
Ingredienser
- 200 gram vegansk smør
- 175 gram brun farin
- 130 gram hvid sukker
- 1 tsk. vaniljeekstrakt eller sukker
- 415 gram hvedemel
- 1 tsk. maizena
- 1 tsk. bagepulver
- 1 par skefulde plantedrik
- 1/2 tsk. salt
- 80 gram mørke chokoladeknapper eller hakket chokolade
- 80 gram hakkede pekannødder
- 80 gram vegansk hvid chokolade eller vegansk flødekaramel (fx dem fra Fudgio)
Sådan gør du
- I en stor skål piskes vegansk smør, brun farin, hvid sukker og vanilje sammen i 2-4 minutter, indtil det er hvidt og luftigt.
- Sigt alle tørre ingredienser i dejen, og mix lidt mere, indtil dejen er sammenhængende. Det kan være nødvendigt at tilsætte 1-2 spsk. plantedrik lige her, så dejen kan hænge sammen.
- Vend pekannødder, chokolade og/eller karamel i dejen, og stil dejen i køleskabet, gerne mindst 20 minutter.
- Forvarm ovnen til 210 grader almindelig ovn.
- Rul store kugler af dejen, og læg på en bageplade. Det er meningen, at de skal være høje og tykke og ikke alt for flade, så du behøver ikke trykke dem sammen.
- Bag i 9-10 minutter, indtil de er let gyldne i kanterne, men stadig bløde i midten. Lad dem køle af, før du kaster dig over dem!
Psst …
Hvis du er på udkig efter flere opskrifter på veganske cookies, så prøv: