De sidste 14 dage er gået med at have corona, og wow: Selv efter 14 dage er jeg ikke helt frisk endnu. Jeg hoster som et ondt år, har hovedpine og bliver træt af de mindste ting. Der gik halvanden uge, før jeg kunne få mad i mig igen, og der havde jeg overhovedet ikke lyst til andet end hvidt toastbrød. Derfor har jeg virkelig svoret meget til den her suppe: Fuld af næring, et zing af citrus, som er det eneste, mine smagsløg har kunnet opfange lidt af, skønne farver og masser af godhed.
Citrussuppe er:
- Nærende og smuk
- Sund og fuld af smag
- Proppet med citron, som giver en skøn syrlig fornemmelse i munden
- Fyldt med dild og bønner, som elsker hinanden
Og nu tænker du måske: Arh, dild og hvide bønner? Elsker de virkelig hinanden? Og ja, dét gør de. De er et umage par, men de kan virkelig noget helt særligt sammen, man først forstår, når man har prøvet det.
Og prøve det, det synes jeg virkelig, at du skal!
Med ønsket om en skøn dag fyldt med god håndcreme, rene tastaturer og en årsopgørelse, der stemmer!

Citrussuppe med dild og bønner
Ingredienser
- 2 porrer, hakket fint
- 1 medium gulerod, skåret i fine tern
- 2 bladselleri, skåret i fine tern
- 4 fed hvidløg, hakket fint
- Friskkværnet sort peber
- Røde chiliflager
- 1.5 tsk. stødt koriander
- 4 medium kartofler, skåret i chunky tern
- 2 dåser hvide bønner, drænet og skyllet
- 1.5 liter grøntsagsbouillon
- 1 spsk. lys miso
- Saft og skal fra 2 store øko-citroner
- 1 bundt dild (ca. 20 gram) – brug også stilkene
Sådan gør du
- Varm en generøs mængde olie op ved middel-høj varme i en stor gryde, og steg porrer, gulerod og selleri i 10-15 minutter, indtil de er helt bløde og lækre. Det gør en stor forskel hvor længe man steger dem her, så hav tålmodigheden med.
- Tilsæt hvidløg, friskkværnet sort peber, lidt chiliflager og koriander, og vend rundt. Tilsæt kartofler, bønner og bouillon, rør rundt, og lad simre under låg i ca. 20 minutter, til kartoflerne er møre.
- Dette trin kan springes over, men det er en genial måde at få en meget mere cremet og fed suppe: Tag halvdelen af suppen fra, og overfør til en blender, sammen med miso, og blend til den er cremet. Du kan også bruge en stavblender i gryden til at blende.
- Sluk for varmen, og tilsæt spinat, citronsaft, citronskal og dild. Smag suppen til med salt og peber, og server med ekstra citron, dild og chiliflager på toppen.
Psst …
Hvis du er på udkig efter flere opskrifter på lækker suppe, så prøv: