Er du klar til opskriften på de perfekte veganske brownies?
Jamen venner, så skete det simpelthen.
Jeg har fundet den. Den PERFEKTE opskrift på veganske brownies.
Brownies, der rent faktisk føles som ægte brownies. Ikke en rigtig god chokoladekage. Ikke noget raw. Ikke noget halløj.
Bare en helt fantastisk og intens brownie, der er helt karamelliseret i kanterne, men helt gooey indeni. Der smager intenst af chokolade, og har karakter af en konfektkage.
Det er uden at blinke de bedste veganske brownies, jeg nogensinde har bagt, og jeg har ellers efterhånden bagt et par stykker.
Hemmeligheden er at bruge pisket aquafaba i stedet for æg, som normalt er ret vigtige for at få den rette konsistens på en brownie. Aquafaba er den væske, der er med, når du køber en dåse kikærter eller bønner. Når man pisker den, skummer den helt op, og kan piskes hele vejen til marengs, hvis man behandler den rigtigt. I det her tilfælde er det dog ikke nødvendigt – der skal den bare tages direkte fra dåsen og piskes luftig, på samme måde som æg ville blive det, hvis man brugte dem.
Resultatet er en fløjlsblød brownie, ingen nogensinde ville gætte til at være vegansk. Og så ved man, at man er lykkes med sit bagværk, no?
Du SKAL prøve den. Skal!
Med ønsket om en skøn dag fyldt med ingen ømme muskler, godt selfielys og nogen, der laver drinks til en!

De bedste veganske brownies nogensinde
Ingredienser
- Aquafaba (kikærtevand) fra 1 dåse kikærter eller bønner
- 1.2 dl smagsneutral olie
- 215 gram rørsukker
- 1 tsk. vaniljesukker eller vaniljepaste
- 150 gram mørk chokolade 70 %, smeltet
- 150 gram hvedemel
- 1/2 tsk. bagepulver
- ½ tsk. fint salt
- 4 spsk. usødet kakaopulver
- 75 gram valnødder, hakket
- 60 gram vegansk chokolade af valgfri slags, hakket
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 180 grader.
- Beklæd en form, der ca. måler 22 x 22 cm med bagepapir.
- Dræn kikærterne, og tag væsken (kaldet aquafaba) fra. Kom aquafaba i en helt ren skål, og pisk i nogle minutter med en elpisker, til den er helt hvid og skummende, og elpiskeren "trækker spor" igennem den.
- Smelt den mørke chokolade over et vandbad i en varmefast skål.
- Rør olie, sukker og vaniljesukker i skålen med den piskede aquafaba, og pisk sammen. Hæld den smeltede chokolade i, og rør til en jævn masse.
- Sigt mel, bagepulver, salt og kakaopulver i en anden skål, og vend det i chokoladeblandingen.
- Rør nødder og chokolade i dejen, og hæld dejen i formen.
- Bag brownies i 50-60 minutter. Husk, at bagetider varierer uendeligt, så tjek til den undervejs. Den skal være "faldet sammen" og krakeleret på toppen. Hvis du stikker en tandstik i den, vil den ikke føles færdig – og det er meningen – men den skal ikke være wobbly.
- Afkøl kagen i formen (her bliver tålmodighed virkelig sat på prøve, I know!), inden den skæres i firkanter.
Psst …
Hvis du er på udkig efter andre veganske opskrifter på brownie, så prøv: