Nem hjemmelavet hummus med peberfrugt kan laves på 5 minutter og er den opskrift, du skal kende, når køleskabet og ditto pengepung er tom.
Jeg elsker hummus. Det er én af de der ting, der altså bare smager bedre, når det er hjemmelavet – og når man først har opdaget, hvor let det er at lave selv, ændrer livet sig altid. Argh, okay. Eller.. Jo, det gør sgu! Det ændrer sig til det bedre, og sådan er dét bare.
Jeg har i hvert fald altid en bøtte hummus stående i køleskabet, for jeg hvis jeg ikke har lyst til en avokadomad, så har jeg lyst til en hummusmad. Og oftest har jeg lyst til en hummusmad med avokado, egentlig. På dén måde har hummus reddet mig fra mangen en sukkerkold situation, så jeg vil holde fast i ovenstående påstand.
Jeg har gennem tiden ændret lidt smagsløg i forhold til hummus. Jeg laver én, som jeg bliver virkelig glad for, og så laver jeg dén i noget tid, indtil jeg finder på en ny, som jeg forelsker mig i. Normalt går jeg ikke særlig meget op i mål og vægt, fordi hjemmelavet hummus i min verden helt grundlæggende handler om at smide nogle kikærter ned i en food processor og se, hvad der sker.*
*Jeg har haft flere, der har sagt til mig, at de ikke orker at gå igang med veganske opskrifter, fordi de altid involverer en food processor. Mit svar er: køb en. Seriøst. Køb en. Det er altid dejligt at bruge en food processor, blev der sagt.
Hvis du har problemer med at overskue, hvorfor du skal begynde at lave hummus, så er det fordi det er:
-
Billigt
-
Hurtigt
-
Nemt
-
Meget lækrere end købeversionen
-
Kan laves med det, du lige har – prøv f.eks. at bruge andre former for bønner, olier og krydderier
-
Øh, lækkert!
Med ønsket om en god dag fyldt med penge på Rejsekortet, fyldte kaffedåser og tilbud på chokolade!
Psst…
Hvis du er på udkig efter flere opskrifter på spreads, så prøv f.eks
-
Simpel hummus uden tahin (vegansk)
-
Hjemmelavet persillehummus (vegansk)
-
Simpel oliefri bønnepostej alá leverpostej (vegansk)

Hjemmelavet hummus med peberfrugt
Ingredienser
- 2 røde peberfrugter
- 1 dåse kikærter
- 1 spsk tahin (kan udelades)
- 3 spsk olivenolie
- 2 fed hvidløg
- Saft fra 1 citron
- salt og peber
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 220 grader.
- Skær peberfrugterne i både og læg dem på en bageplade med bagepapir. Bag i ovnen i 20 minutter, indtil de er godt bagte, men uden nødvendigvis at være svedne i kanterne.
- Tag peberfrugterne ud af ovnen og lad dem køle af. Overfør herefter til food processoren sammen med resten af ingredienserne og kør, indtil konsistensen er, som du vil have. Tilsæt mere eller mindre olie, alt efter hvor flydende, du kan lide din hummus.
- Smag til med salt og peber. Opbevar i en lufttæt beholder i køleskabet.