Udskriv

Hjemmelavet hummus med peberfrugt

Hummus kan både laves med hjemmekogte kikærter eller kikærter fra dåse. Jeg synes, at begge dele fungerer, men laver det oftest med dåsekikærter, fordi jeg glemmer at sætte kikærter i blød. Hummus handler om at bruge dét, man har, så fyr den af med ekstra krydderier, andre former for bønner eller olier. Hummus kan holde sig ca. en uge i køleskabet.
Tilb. tid5 min
Samlet tid5 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 2 røde peberfrugter
  • 1 dåse kikærter
  • 1 spsk tahin (kan udelades)
  • 3 spsk olivenolie
  • 2 fed hvidløg
  • Saft fra 1 citron
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 220 grader.
  • Skær peberfrugterne i både og læg dem på en bageplade med bagepapir. Bag i ovnen i 20 minutter, indtil de er godt bagte, men uden nødvendigvis at være svedne i kanterne.
  • Tag peberfrugterne ud af ovnen og lad dem køle af. Overfør herefter til food processoren sammen med resten af ingredienserne og kør, indtil konsistensen er, som du vil have. Tilsæt mere eller mindre olie, alt efter hvor flydende, du kan lide din hummus.
  • Smag til med salt og peber. Opbevar i en lufttæt beholder i køleskabet.