Alle opskrifterFrokostTilbehør

MADPAKKEREDNING: VEGANSK BØNNEPOSTEJ ALÁ LEVERPOSTEJ

 

Bønnepostej alá leverpostej
Det er kun marts, så vi har brug for månedsvis af madpakker endnu, og det er med denne bønnepostej lige blevet en del nemmere at forholde sig til!

Det sidste år har haft mange udviklingsstadier for mig rent madmæssigt. Jeg er gået fra at spise meget kød, til at spise meget lidt kød, til at leve vegansk i hverdagene og vegetarisk i weekenden. Lige nu er jeg sågar ved at deltage i Marts med medfølelse for at se, hvordan jeg ville have det med at leve 100% vegansk i en hel måned. Læs: For at se, hvordan jeg ville have det med at leve 100 procent uden ost. Et meget eksistentielt spørgsmål, helt klart, men det er vel i virkeligheden dét, der er kimen til mine problemer.  Indtil videre lider jeg ikke noget ubærligt afsavn, men der er alligevel nogle ting, jeg ind imellem får en knugende og overvældende lyst til, efter jeg er stoppet med at spise kød. Det er ikke altid, de giver mening, men de kan opstå pludseligt og føles fuldstændig altoverskyggende i øjeblikket.

And now to the point…

Alt dette for at sige, at nogle gange har man bare brug for en god, gammeldags leverhakker. Ikke noget fancy. Ikke tofu, ikke gærflager, ikke noget der under nogen omstændigheder er blevet fermenteret eller er kommet til ved andre former for hekseri. Simpelthen bare et godt, gammeldags stykke rugbrød med postej og agurk. Jeg mener, det ved man sgu, hvad er, ikke?! Sådan havde jeg det i hvert fald den anden morgen, da jeg vågnede op dødsenssulten og slet og ret havde dén eneste craving. Leverpostej  har altid lidt været en af mine svagheder; jeg ved ikke hvorfor, for det er jo i sandhed ikke et specielt lækkert produkt, men jeg elsker det og tænker stadig på det med kærlighed, selvom jeg ikke er helt nede med ingredienslisten. Heldigvis havde vi en dåse kidneybønner i skabet, og jeg tænkte, at en form for bønnehummus vel nok kunne gøre tricket. Og det kunne det altså ret meget! Både i farve, smag og konsistens er det altså derhenad! Det bliver selvfølgelig aldrig helt det samme, men det gør ikke noget, for det er under alle omstændigheder nok til at tilfredsstille de værste cravings!

Bønnepostej er:
– Nemt og hurtigt (vi taler 5 minutter)
– Sundt og proteinfyldt
– Ikke baseret på olie, sådan som f.eks hummus er det, og kan derfor spises med bedre samvittighed
– Alsidigt og kan bruges til såvel forlorne leverpostejsmadder som tilbehør til nachos, gulerødder eller i en sandwich
– En lifesaver at have i køleskabet og bør egentlig bare forberedes hver søndag, så man altid har det stående

Kan I mærke, hvordan madpakkelivet lige blev lidt lettere?

Jeg kan.

Med ønsket om en god dag fyldt med jokes fortalt med perfekt timing, nyt afsnit af Gift ved første blik i aften (Jo, I ser det sgu også) og billige cortadoer (I wish!)

  


Print Recipe
Vegansk bønnepostej alá leverpostej
Denne opskrift er til én lille portion og kan holde sig i køleskabet i op til en uge.
Antal personer
personer
Ingredienser
Antal personer
personer
Ingredienser
Instruktioner
  1. Dræn kidneybønner og læg dem i en food processor sammen med olie, paprika, citron og lidt salt og peber. Blend indtil det er blevet til en blød masse. Smag til med salt og peber.
  2. Spis på ristet rugbrød med agurkeskiver på toppen.
Del denne opskrift

Leave a Response

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial