Jeg ved ikke, hvad I laver, men jeg vil sige, at der er en forholdsvis stor sandsynlighed for, at I sidder med en kop kaffe og stirrer ud på regnen. I har muligvis også noget bagværk i hånden, hvis jeg kender jer ret. Det håber jeg i hvert fald, at I har. Derfor er det også det perfekte tidspunkt at introducere en nem, sjælevarm (aaah, det er den tid på året, hvor jeg begynder at kaste om mig med dén slags tillægsord igen), lunende søndagsret, som I kan lave med venstre hånd, mens I drikker rødvin med højre.
Yes. “Nemt” og “noget med rødvin”. Kan I mærke, hvordan livet lige blev en tand bedre dér?!
Jeg kan mærke, at min lyst til pasta stiger proportionelt med mængden af regn, der falder udenfor. Ikke fordi det her skal være et korstog mod regn, faktisk. Slet ikke. Når sandheden skal frem, så elsker jeg regn, lige så meget som Kanye elsker Kanye. Altså ret meget. Faktisk især pga. muligheden for at køre lidt ekstra kulhydrat ind uden skrupler. Jeg skal alligevel pakkes ind i sweatre de næste mange måneder, så ingen kan se, hvor meget pasta jeg faktisk spiser. Et lille trick I kan stjæle, hvis det er!
Vegansk bolognese er én af de der retter, der bare fungerer. Det er:
-
Nemt (det siger jeg altid, men jeg lyver aldrig)
-
Billigt og kan laves med ting, du nok i forvejen har stående i skabet
-
Neutralt og kan appellere til alle mentale aldersgrupper. Jeg tror sågar, at mine fynske forældre kan være med her!
-
Lunende, smagfuldt og bare helt og aldeles rart
-
Fik jeg nævnt det med pasta?
Oh yes. Det er på alle måder tid til at komme af med de stramme bukser, på med noget bomuldsrelateret og frem med de store tallerkener.
Med ønsket om en dejlig søndag med fyldte køkkenskabe, nøgler, der sidder i døren i første forsøg og gode serier på Netflix!
Psst…
Hvis du er på udkig efter andre opskrifter på bolognese, så prøv f.eks.:
-
Nem grøntsagsbolognese (vegansk)
-
Bolognese med sorte linser og rødvin (vegansk)
-
Kikærtebolognese (vegansk)

Nem linsebolognese med røde linser
Ingredienser
Bolognese
- 2 spsk olivenolie
- 1 løg, hakket
- 4 fed hvidløg, hakket
- 2 stængler bladselleri, hakket
- 2 gulerødder, hakket
- 1 håndfuld champignon, hakket
- 4,5 dl røde linser
- 2 dåser flåede, hakkede tomater
- 70 gram tomatpuré
- 9 dl grøntsagsbouillon
- 2 dl plantemælk (kan evt. erstattes af bouillon)
Krydderier
- 1 spsk tørret basilikum
- 2 tsk sukker
- 1/4 spsk Groft salt
- 1 tsk sort peber
Sådan gør du
- Varm olivenolie op i en stor gryde ved medium varme. Steg finthakket løg, hvidløg, gulerødder, bladselleri og champignon i 5-10 minutter, indtil de er bløde og velduftende.
- Tilsæt linser, tomat, bouillon, mælk og krydderier. Rør godt rundt, giv det et opkog og skru herefter ned på lav varme.
- Lad koge 40 minutter, indtil sovsen er kogt ind. Smag til med salt og peber.
- Server med pasta eller spis sammen med ris, kartoffelmos eller polenta. Velbekomme!