New website, who dis?
YAAAAS, jeg er tilbage. Jeg har ikke blogget i noget, der føles som en uendelighed. Bloggen har stået stille i flere måneder og det føles meget mærkeligt. Som regel snakker jeg nonstop, men der er få gange, hvor jeg intet har at sige. I de tilfælde synes jeg, man gør klogt i bare at holde sin mund. Og derfor er der ikke blevet postet noget på bloggen siden november(!!).
Årsagen er, helt klichéagtigt, at livet kom i vejen. Jeg afleverede mit speciale, mødte Altanfyr, forlod min elskede base i Århus for at flytte til Odense sammen med ham; nå ja, og så den lille detalje, at jeg i januar scorede mit første job som kreativ tekstforfatter på et reklamebureau. Jeg føler mig ægte voksen med termokop, fællesøkonomi og målrettet rengøringsmiddel mod fjernelse af skimmel stående i skabet, og det er fedt, men også … hårdt. Jeg har været så træt, at jeg ind imellem har taget mig selv i at sove stående og jeg har primært levet af rispapirsruller og tomatsuppe lavet af dåsetomater (når den lokale indiske allerede havde lukket, that is). Men for et par uger siden tog jeg mig sammen, ryddede kalenderen og gik i køkkenet. Jeg havde fuldstændig glemt, hvor meget jeg elsker det. En hel dag med høj musik, sovs op og ned af alle væggene, små noter i min fedtede notesbog og skeptiske blikke fra altid overbærende Altanfyr. Der findes faktisk ikke rigtigt noget i hele verden, der gør mig gladere end at lave (og spise) mad, men indimellem glemmer jeg det bare. Ofte oooorker jeg ikke at lave mad efter en lang dag, og det er først, når jeg står der, at jeg faktisk opdager, at det er sådan, jeg slapper allerbedst af. Sådan er den menneskelige hjerne så skør, hva?
Men NU! Nu er jeg tilbage med en spritny hjemmeside (som muligvis stadig roder lidt, så bær over med mig) og en hjerne, der bobler over af idéer, så jeg håber, at mange af jer stadig følger med og ikke er blevet så sure på mig, at I har boycuttet mig helt.
Jeg udgiver en ny opskrift hver søndag fra nu af – og det lover jeg. Fandme.
Intet indlæg uden en lille opskrift – og derfor tænkte jeg, at jeg lige ville dele en af de opskrifter, som ikke bare har fået mig levende igennem de sidste par måneder, men som også fylder mit depot af livsglæde op hver eneste dag. Lige nu er jeg ret besat af smoothiebowls, og denne her er én, jeg virkelig ofte spiser til morgenmad lige nu. Den smager af banan og peanut butter, og så er der spinat i, men det kan man ikke smage, så derfor kan man lige så godt komme det i! Er det smart eller er det lige smart?

PEANUT BUTTER/BANAN SMOOTHIEBOWL
Ingredienser
- 2 frosne bananer
- 2-3 friske dadler
- 1 spsk peanut butter
- 2-3 kugler frossen spinat
- Lidt salt
- Iskoldt vand
Toppings
- Mysli
- Mørk chokolade
Sådan gør du
- Kom alle ingredienserne i din blender, smoothieblender eller food processor. Jeg starter med så lidt vand som muligt og tilsætter så efter behov, så jeg er sikker på, at min smoothiebowl ikke bliver for flydende.
- Kom i en stor skål og top med fx mysli, hakket mørk chokolade eller frisk frugt. Haaaps!