Baked Beans er den perfekte opskrift til de langsomme weekendmorgener – eller hverdagsmorgener, hvor der skal gøres lidt mere ved det. Og det er (næsten) lige så nemt at lave det selv, som at vende bunden i vejret på en dåse! Yay!
Lær at lave verdens nemmeste morgenmad, som kan varieres i det uendelige!
Jeg ELSKER baked beans. Jeg elsker dem til morgenmad, frokost, aftensmad, kolde og varme, og jeg synes de der dåser man kan købe til 4,5 kr. er et toplækkert produkt. Jeg kan huske, at jeg som lille altid så Den lille doktor på prærien, når jeg kom hjem fra skole, og det gav mig lyst til at opgive mit mondæne forstadsliv til fordel for at ride på vilde heste og sidde rundt om bålet med en varm dåse baked beans. Derfor fandt jeg tit en dåse frem fra køkkenskabet, som jeg forsøgte at varme efter bedste evne og spiste foran fjernsynet, inden mine forældre kom hjem fra arbejde (jeg var et fucking underligt barn og har aldrig påstået andet …. )
Nå, men min begejstring for bønner er blevet hos mig, og jeg synes, at English breakfast med ristet brød, bagte tomater og baked beans er noget af det dejligste og hyggeligste morgenmad i verden, som jeg til hver en tid ville vælge over alt muligt fancy. Og okay, det er nok de færreste mennesker, der i lige så høj grad deler min begejstring for fucking bønner i tomatsovs på dåse. Men stadig: mange af jer MÅ sgu da indrømme, at det ér ret lækkert?!
Jeg har aldrig gidet at lave mine bønner selv, for at være helt ærlig. Men nu har jeg fundet ud af, hvor nemt det faktisk er at lave selv, og det gør mig en lille smule flov over, hvorfor fanden jeg ikke bare har gjort dét noget før.
Hjemmelavede Baked Beans er:
- Proteinrige og mættende
- Sunde og smagfulde
- Fyldt med meget mere grønt og meget mindre sukker end normale baked beans
- VIRKELIG NEMME AT LAVE!
Baked beans er virkelig en sikker vinder, når der skal hygges lidt ekstra om morgenmaden, og jeg laver dem både i weekenden og på hverdagsmorgener, hvor jeg har lidt ekstra tid og overskud (seriøst, det tager kun 15 minutter + ca. 1/2 sekund at spise dem. Jeg lover!).
Med ønsket om en fantastisk dag fyldt med selvtillid, lækkert hår og vindergevinster!
Nem og hurtig opskrift på hjemmelavede Baked Beans
Ingredienser
- 1 spsk olivenolie
- 1 løg, hakket fint
- 2 fed hvidløg, hakket fint
- 1 spsk tomatpure
- 1 spsk soya
- 1 spsk sennep
- 1 spsk ahornsirup
- 1/2 tsk røget paprika
- 1 dåse hvide bønner, drænet og skyllet
- 100 gram passata (eller mere, alt efter hvilken konsistens, du ønsker)
- Salt og peber
- 4 stykker ristet brød
Sådan gør du
- Varm olivenolie op på en stor pande og steg hakket løg og hvidløg i 1-2 minutter.
- Tilsæt ahornsirup, sennep, tomatpure, soya og røget paprika og giv det hele en god omrøring, før du tilsætter de drænede, hvide bønner til panden.
- Tilsæt passata under omrøring, indtil dine baked beans har den ønskede konsistens. Skru ned for varmen og lad simre i 3-5 minutter.
- Server generøse skefulde på skiver af ristet brød og top med friskkværnet, sort peber og urter. Velbekomme!
Psst …
Hvis du er på udkig efter andre nemme morgenmadsopskrifter, så prøv: