Du vil gerne have noget nemt? Noget spicy? Noget lunende? Noget hyggeligt? Jamen for Helle, så skal du da læse videre, for så har jeg da lige dét, du har gået og manglet hele dit liv!
Verdens nemmeste og bedste indiske ret (jeg siger ‘indisk ret’ i mangel af korrekt kulinarisk vokabularium – er det en curry? En gryderet? Ingen ved det rigtigt, men vi kalder det sgu bare en curry), som kan varieres i det uendelige, og som alle (ALLE!) kan lide. I don’t like. I LOVE!
Nu er det ikke, fordi det har vrimlet med gæster i den tid, vi har boet i huset, da vi kun har boet her under corona, og dermed nærmest har fået status som eremitter. Men de få gæster, vi har haft besøg af, har nærmest alle fået serveret den her. Ikke fordi min idérigdom ikke rækker længere (eller jo, også lidt derfor …), men fordi det helt enkelt er en crowdpleaser.
Det kan virkelig være svært at finde ud af, hvad man skal servere, når man selv spiser vegansk, men har en kæreste, der ikke gør, og får gæster, der heller ikke gør og evt. er lidt skeptiske over for det. Så handler det ligesom om at gøre det så nemt for sig selv som overhovedet muligt og servere noget, alle kan lide, og som får alle til at bede om opskriften. Og dét her? Det er én af de opskrifter. Altid populær.
Og det forstår jeg godt.
For den her veganske curry er:
- Nem og (forholdvist) hurtig
- Fyldt af smag
- En god måde at bruge køderstatning på, på en måde, så alle kan lide det
- Nem at variere i det uendelige
- Kan serveres sammen med alt muligt tilbehør i små skåle, så alle kan få det, som de bedst kan lide det
- Helt fantastisk!
Så er det faktisk bare at komme igang, synes jeg – skal vi?
Med ønsket om en fantastisk dag fyldt med hunde, der ikke graver huller i haven, kærester, der tømmer opvaskemaskinen og grøntsagsskuffer, der fylder sig selv!
Indisk ret med Like Meat og raita
Ingredienser
Indisk curry
- 1-2 æsker Like Meat Nordic Chicken Bites
- 1 løg, hakket
- 2 fed hvidløg, hakket
- 1 spsk. tomatpuré
- 1/2 tsk. revet, frisk ingefær
- 1 tsk. spidskommen
- 1 tsk. stødt koriander
- 1 tsk. garam masala
- 1 tsk. sukker
- 1/2 tsk. fint salt
- 1 dåse kokosmælk
- 1 dåse hakkede, flåede tomater
Vegansk raita
- 3 dl vegansk yoghurt (fx neutral Alpro)
- 1/2 rødløg, hakket fint
- 1/2 frisk chili, hakket fint
- Masser af persille, mynte og koriander
- 1/2 tsk. stødt spidskommen
- 1/2 tsk. fint salt
Til servering
- Jasminris
- Naanbrød
- Friske krydderurter
- Peanuts
Sådan gør du
Raita
- Bland alle ingredienserne sammen og smag til med salt og chili. Du kan evt. også tilsætte hvidløg eller limesaft. Lad gerne stå at trække, så der kommer masser af smag.
Curry
- Varm lidt olivenolie op på en pande ved middelhøj varma. Steg Chicken Bites, indtil de er gyldne og sprøde.
- Tilsæt løg og hvidløg, og steg lidt videre, indtil løgene er klare.
- Tilsæt tomatpuré, krydderier, ingefær, sukker og salt, og rør godt sammen.
- Hæld hakket tomat og kokosmælk på panden, og rør det hele godt sammen. Når det bobler, skruer du bare ned for varmen. Lad simre så længe, du gider - gerne op til en hel time under jævnlig omrøring, indtil det er er dejligt tykt og cremet, men 20 minutter kan også gøre det.
- Smag til med mere salt og sukker.
Servering
- Server curry sammen med ris og top med masser af raita og frisk koriander. Spis, og vær glaaaad!
Psst …
Hvis du er på udkig efter andre opskrifter på nem aftensmad, så prøv:
Mums det var en lækker ret. Alle mand var virkelig tilfredse med maden.