Okay, vi skal lige have noget på det rene: Er du team aubergine eller ikke team aubergine?
Hvis du følger statistikken, er du sikkert IKKE team aubergine. Det er de færreste.
Men det mener jeg jo personligt er en fejl. Auberginen er som alle andre: Den vil gerne elskes. Og den er træt af at blive misforstået.
Aubergine har et højt indhold af folat, styrker vores immunforsvar, vores hud og vores røde blodceller. Den er også en fremragende kilde til kalium og mangan, og styrker vores blodomløb (og ja, det googlede jeg mig herremeget lige til, jeg aner intet om vitaminer, men jeg synes ærligt det lyder som rigtig gode grunde til at spise den meget mere!).
Dét, der gør forskellen for en aubergine, er efter min mening:
1) Væsken skal trækkes ud med salt.
Det giver den en helt anden konsistens, og gør den nemmere at tilberede.
2) Tilberedningstiden.
Hvis man bruger aubergine i gryderetter og lignende, tilbereder man den ofte ikke nok, og så får den mest af alt personlighed som et stykke pap.
3) Krydning.
Aubergine er lidt som linser og kikærter: Det smager ikke af noget som helst i sig selv, men den er rigtig god til at suge smag, og kan bidrage med masser af konsistens og fylde.
Dét her er én af mine yndlingsmåder at tilberede den på: Det er snasket, det er krydret, og det er syndigt. Kan du lide aubergine, så elsker du den her ret – og kan du ikke lide den, well … Så tror jeg, du skal smage den igen!
Med ønsket om en god dag fyldt med velopdragne børn, pudsede spejle og brandvarm kaffe!
Grillet aubergine med hvidløgsolie
Ingredienser
- 2 auberginer, skåret i skiver
- Ca. 1 tsk. fint salt
- Olivenolie
- 3 fed knuste hvidløg
- 2 spsk. hakket, frisk persille
- 2 spsk. hakket, frisk oregano (alternativt kan tørret bruges)
- Friskkværnet sort peber
Sådan gør du
- Skær auberginen ud i skiver af ca. ½ cm tykkelse, og strø dem med et generøst lag salt. Lad dem hvile i et kvarter eller mere, så salten kan trække væske og bitterhed ud. Tør hvert stykke af med køkkenrulle eller et rent viskestykke, for at fjerne salt og væske.
- Varm grillen eller grillpanden op til medium varme (en almindelig, meget varm pande kan også bruges.)
- I en stor skål kombineres olivenolie med knust eller presset hvidløg, persille, oregano, og et godt skud peber. Kom alle skiver af aubergine ned i skålen, så du sikrer, at de alle sammen er dækket af olien.
- Grill stykkerne ca. 6 minutter på hver side, indtil de er gyldne og har grillmærker. De skal være helt mushy og lækre. Hvis de hænger fast på panden, så tilsæt lidt mere olie. Læg alle stykkerne på en tallerken, og hæld over med den overskydende persille/hvidløgsolie, hvis der er mere tilbage.
- Server som verdens bedste tilbehør!
Psst …
Hvis du er på udkig efter andre opskrifter på lækkert tilbehør, så prøv: