Majvejret opførte sig som en stor psykopat, og det kunne man godt gå hen at blive en lille smule træt af, hvis man var en anden end mig. Jeg lappede det i mig, og fejrede det med en hjertevarm, lunende, dyb og fyldig citronsuppe med bønner og rosmarin!
Ja, nu hvor sommeren endelig er her, tænkte jeg naturligvis, at jeg ville dele lidt lunende suppe.
Det er jo det helt naturlige at gøre, når temperaturen overskrider 20 grader, ik’? Men når ret skal være ret, så har det altså kun været over 20 grader et par dage dag, og de dage kan jo ikke udgøre hele måneden, som mest af alt har bestået af regn og blæst. Præcis, som jeg kan lide det!
Det er ingen hemmelighed, at jeg ikke er den helt store sommertype, og der er et eller andet ved det varmere vejr, der giver mig akut lyst til at hygge mig med mad i store skåle. So shoot me!
Ej. det gør I ikke. I skyder mig ikke – for om I er typerne, det kan lide at spise suppe om sommeren eller ej, så kan I ikke benægte, at den her suppe med bønner, citron, rosmarin og tahin er solgul, syrlig, crunchy, blød og helt perfekt!
Hov, hvad sagde jeg lige dér? Jep, jeg sagde tahin! I en suppe? Ja, det er åbenbart en ting, har jeg fundet ud af – og en virkelig god ting! Det giver sådan en fed, lidt bitter fornemmelse, og giver bare virkelig meget fylde til suppen. Normalt er jeg ikke den store fan af tahin, jeg kan faktisk slet ikke lide det, men sådan her kan jeg godt. Og så med masser af citron? Well, count me da lige in!
Suppen er helt genial at variere i det uendelige (som stort set alt andet, jeg laver, men I ved godt, at jeg lige skal nævne det hver gang). Du kan decideret tømme grøntsagsskuffen ned i den. Bare du laver basen med tahin og masser af citron, er du good to go!
Med ønsket om en skøn dag fyldt med solskin, hunde, der ikke graver huller i haven og ukrudt med pæne blomster!
Vegansk citronsuppe med bønner og rosmarin
Ingredienser
- 2 spsk olivenolie
- 1 løg, hakket fint
- 3 gulerødder, skåret i skiver
- 2 stilke bladselleri, skåret i skiver
- 2 fed hvidløg, hakket
- 1 tsk frisk rosmarin, hakket fint
- 1 liter grøntsagsbouillon
- Saft fra 1-2 citroner og skal fra ca. ½ citron
- 2-3 dåser blandede bønner (hvide bønner, kidneybønner, sorte bønner – det bestemmer du selv)
- 1 stooor spsk tahin (+ mere til tilsmagning)
- Salt og peber
- Hakket persille til servering (kan udelades)
Sådan gør du
- Varm oliven op i en gryde ved medium varme, og steg gulerødder, løg og selleri i 5-7 minutter. Tilsæt hvidløg og den hakkede rosmarin, og steg lidt videre.
- Tilsæt bønnerne, bouillon, tahin, godt med peber og lidt salt, og lad simre under låg i 10-15 minutter.
- Tag af varmen, og tilsæt den friske citronsaft sammen med skal fra ca. ½ citron. Start med saften fra en enkelt citron, og tilsæt mere, hvis den mangler. Den må gerne smage rigeligt af citron, men det' sæføli' en smagssag, hvor sur man er. Smag også til med salt, peber og rosmarin.
- Server evt. med lidt friskhakket persille på toppen. Server i store skåle, og vær en glad lille julegris!
Psst …
Er du på udkig efter andre opskrifter på suppe? Så prøv:
Jeg vil så gerne prøve denne suppe, men der mangler mængdeangivelse for bønner og tahin? ♀️ Kan du hjælpe?
Det har jeg seriøst aldrig lagt mærke til. Det er en kæmpe fejl! Har rettet i opskriften nu, så man rent faktisk kan bruge den
Hej Sofie 🙂
Den her suppe lyder virkelig skøn! Men jeg kan ikke læse hvor mange bønner der skal i eller hvor meget tahin der skal bruges
Mvh
Gud! Hvor er det skørt. Det har jeg ALDRIG lagt mærke til! Jeg har rettet i opskriften nu! Tak fordi du sagde det