Couscous salat med persille, granatæble, søde kartofler og feta (gisp!)

Couscoussalat med søde kartofler, granatæble og feta - vegetarisk


Couscous salat

Salat er et ord, der kan få det til at løbe koldt ned ad ryggen på de fleste; deriblandt min roomie, som kun nærmer sig det, når hun ikke kan undslippe, eller når hun kan hælde færdigkøbt creme fraiche dressing ud over det hele og dermed mere eller mindre eliminere salat-delen. Som huskok kan det være svært at imødekomme kravene fra så uraffinerede smagsløg (jooov, det må man godt sige) og jeg måtte også slukke julelysene i hendes øjne, da hun begejstret spurgte, om de søde kartofler mon skulle bruges til pomfritter. (Og til pomfritterne en burger, går jeg ud fra, at hun tænkte.) Til dette måtte jeg sige nej og sende hende grædende bort. Men! I dag sagde hun alligevel: “Se, dét her! DET er en salat!” og hun gaflede den i sig, som en deltager på Paradise Hotel, der har fået fingrene i en vodka/redbull. Okay, det sidste er lidt løgn. Men hun virkede begejstret! Det er salater som denne her, som ingen ville nægte at spise, ligegyldigt hvor anti-salat, man forholder sig. Nok mestendels fordi den sådan set ikke rigtigt indeholder salat – men alligevel! Den er vinteragtig, mætter helt vildt og er den slags salat, man faktisk godt gider proppe i en god gammel Tupperware og hive med sig i tasken.

20160225_133130 (2)
Egentlig burde der have været grønkål og ikke persille i, som det ses på billedet herover, men da jeg åbnede posen, opdagede jeg, at grønkålen faktisk var dårlig og ikke kunne bruges. En frygtelig bedrøvelig situation! Men intet er som bekendt så skidt, at det ikke er godt for noget.  I stedet klippede jeg nemlig persille af i store stykker og blandede i, og det fungerede faktisk helt upåklageligt, hvis ikke nærmest bedre end grønkål. Nu er det jo ikke for at trutte i mit eget horn eller noget, vel. Og det er jo heller ikke, fordi jeg vil sammenligne situationen med, da Fleming ved en fejl opdagede penicillin. Meeeeen…

20160225_134144 (2)
20160225_140617 (2)
Der er nogle kombinationer, der bare fungerer. Chokolade og kaffe. Rødvin og ost. Smør og nutella (JO!). Og nå ja, den mindre omtalte, men ikke desto mindre geniale kombination af søde kartofler, salt feta, knasende granatæblekerner og blød couscous. Hele tilblivelsesprocessen i denne salat er i sig selv en succes. Jeg ved ikke, hvad det er. Jeg tror, det er noget med, at jeg gerne VIL være typen, sådan helt generelt, der bruger torsdag formiddag på at sprede duften af bagte, søde kartofler i opgangen og slå granatæblekerner ud med en kagerulle. Og i dag var det lige præcis, hvad jeg gjorde. Det føltes helt rigtigt og overskudsagtigt på “se-mig”-måden – og så på en torsdag! Hva’be’har?

20160225_140702 (2)


Couscoussalat med persille, granatæble, søde kartofler og feta

Som tilbehør: nok til ca. 8 personer, som hovedret nok til ca. 4 personer

Ingredienser
3 store eller 6 små søde kartofler, skrællet og skåret i tern
2 spsk olie
Kanel, salt og peber
4 dl couscous
1 granatæble
1 bundt persille eller 1 pose grønkål, rå
100 gram feta

Fremgangsmåde

▪ Forvarm ovnen til 200 grader.
▪ Skræl de søde kartofler og skær dem i små skiver, ca. 1 cm tykke.
▪ Læg dem på en bageplade, hæld olie over og drys med salt, peber og lidt kanel. (Det smager lidt af jul, så hvis man ikke er fan af den højtid, kan det sagtens udelades.) Bag i ovnen ca. 10 minutter eller indtil de er møre.
▪ Imens kartoflerne bager, forberedes couscoussen efter instruktionerne på pakken.
▪ Tag kernerne ud af granatæblet (jeg har aldrig fundet ud af, hvordan man gør det nemmest; jeg plejer at banke dem ud med en kagerulle, men jeg har hørt rygter om, at det fungerer at pille dem ud i en skål vand, sådan så saften ikke saboterer hele køkkenet – det fandt jeg desværre først ud af bagefter, da jeg havde vasket alle væggene ned).
▪ Rør rundt i couscoussen, når den er færdig med at trække, så den ikke hænger sammen i en klump. Tilsæt herefter granatæblekernerne og de let afkølede søde kartofler. Klip persillen henover eller tilsæt grønkålen og drys til sidst med feta.
▪Læg et billede på Instagram.
▪ Spis!

20160225_140323 (2)
20160225_140732 (2)

Sofie
24-årig idéhistorie-studerende på AU og evigt sulten. Elsker at tænke på mad, tage billeder af det, skrive om det og ikke mindst spise det. Mine yndlingsting inkluderer linser, perfekte avokadoer og chokolade – altid chokolade. Velkommen til!

Leave a Response

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial