Er du på udkig efter en lille snack til at stille den lille sult, som måske ikke altid er så lille? Så ka’ du regne med mig!
Er du snacksulten? Jeg siger: ER DU SNACKSULTEEEEEN?
Okay. Så skal du lave bløde, chewy, cookie dough kugler med chokolade – og en hemmelig ingrediens. Og når en vegansk madblogger siger “hemmelig ingrediens”, så mener de 9 ud af 10 gange *trommehvirvel* kikærter.
Og det gælder også nu. Cookie dough kugler med kikærter!
Jep, det er en ting, og har været det længe, så jeg behøver sikkert ikke overbevise dig om, at du faktisk IKKE på nogen måde kan smage kikærterne. De er nemlig maskeret af chokolade, cashew og smagen af cookie dough. Ellers ville jeg heller ikke have tilladt mig at smide den her opskrift op, selvfølgelig! Jeg ELSKER dem, og de er perfekte at have stående i køleskabet, når det næste afsnit starter om 15 sekunder, og du lige kan nå at løbe ud til køkkenet og hente en snack. Jeg kom så evt. til at spise mere eller mindre en hel skål, mens jeg så gamle afsnit af Spise med Price, og fik vildt ondt i maven. Så en lille disclaimer er, at du nok liiige skal dele portionen op i mindre rationer og kontrollere dit forbrug lidt. Evt. fryse nogle af dem ned. Medmindre altså selvfølgelig du har en fuldstændig vanvittig selvkontrol og godt kan styre det, men jeg kender mine følgere ret godt og ved, at dét kan I sjældent!
Og bare, hvis I ikke syntes, det lød lækkert nok i selv selv, så er der selvfølgelig tonsvis af peanut butter i, fordi, I ved … Hvornår er peanut butter en dårlig idé, egentlig?
Make no mistake, de er helt bestemt lavere på sundere ingredienser end almindelig cookie dough, men med dét indhold af cashewnødder og peanut butter er de naturligvis fyldt med kalorier. Og energi! Det er lige før, jeg tror, vi kunne lægge kaffe på hylden, hvis vi bare spiste sådan en her hver morgen (lol, bare skyd mig. Det var for sjov. Vi dropper ikke kaffe. Jeg lover aldrig at gøre grin med kaffe igen).
Godt så. Vi skal til det. Skynd dig ud i køkkenet, og lav dem før din nabo!
Med ønsket om en skøn dag fyldt med gamle afsnit af Matador, cola i køleskabet og glade planter!
De bedste veganske cookie dough kugler med cashewnødder, peanut butter og kikærter
Ingredienser
- 150 gram cashewnødder
- 1 dåse kikærter, drænet og skyllet (400 g)
- 4 spsk ahornsirup
- 130 gram peanut butter
- 1 nip salt
- 100 gram chokolade, hakket (kan halveres, hvis du vil have mindre chokolade i)
Sådan gør du
- Kom cashewnødderne i en food processor eller blender, og kør, indtil det er helt fint som mel, og begynder at sætte sig i kanterne.
- Tilsæt resten af ingredienserne, undtagen chokolade, og blend, indtil det er en samlet, lækker masse.
- Overfør til en skål, og bland med det hakkede chokolade. Tril kugler af massen, op opbevar i en bøtte i køleskabet (kan holde sig op til 2 uger), eller frys ned.
- Gå i pendulfart mellem sofa og køleskab, når du bliver snacksulten. Hurra!
Psst …
Hvis du er på udkig efter andre opskrifter på snacks, så prøv: