Du kommer hjem efter en lang dag. Ungerne hænger dig i skørtet. Du giiider ikke noget. Men du gider heller ikke pizza igen (ej okay, det er løgn, det gider man altid, men det er ikke altid, at man burde). Så hvad gør du? Du laver bolognese med linser og soltørret tomat! Et hyggeligt, hjemmelavet måltid mad, der kan lune i en kold tid – både i ægte og i overført betydning!
Okay, så det viser sig, at jeg er KÆMPE fan af linsebolognese. Okay, så det vidste jeg allerede godt (mine mange forskellige opskrifter her på bloggen vidner tydeligt om det), og jeg vidste også godt, at det var absurd let at lave, men altså … Jeg kan virkelig godt lide det. Linsernes konsistens, det salte, det søde og det syrlige, og måden det ligesom pakker al pastaen ind i en vidunderlig dyne af tyk og velsmagende sovs. I’m SO here for it!
Hvorfor den her bolognese er så god
- Den er vegansk og glutenfri, så alle kan være fælles som at spise den!
- Den kan laves på under 30 minutter og er en mega hurtig måde at få aftensmad
- Smagen er fantastisk og den er spækket med protein, så selv en velvoksen jyde ville kunne blive mæt
Vegansk linsebolognese består af
- Løg
- Hvidløg
- Champignon
- Belugalinser fra dåse (det er her, det bliver virkelig nemt – du kan selvfølgelig også bare koge dine egne, og du kan også bruge en anden slags linser)
- Soltørret tomat i olie
- Hakkede tomater
- Tomatpuré
- Basilikum
Altså: Det er da trods alt til at overskue, er det ikke? Og det bedste af det hele er, at det højest sandsynligt er ingredienser, du allerede har stående derhjemme! Det gider man bare rigtig godt – så jeg lover, at hvis du leder efter et nemt, stabilt og klassisk måltid, du kan hive frem derhjemme, når overskuddet ikke er der, så bliver du ikke ked af at gemme den her!
Og med de ord: skal vi så ikke bare komme igang, eller hva?!
Med ønsket om en fantastisk dag fyldt med penge, du havde glemt du havde i lommen, solbriller på køreturen og vinduer, der har pudset sig selv!
Vegansk bolognese med belugalinser, soltørret tomat og champignon
Ingredienser
- 1 dåse belugalinser, 400 gram (240 gram drænet vægt) Jeg havde en dåse stående - du kan selvfølgelig også koge dine egne.
- 1 glas soltørrede tomater i olie (140 gram drænet vægt)
- 1 løg, hakket
- 2 fed hvidløg, hakket
- 400 gram champignoner, hakket
- 1 god tsk tomatpuré
- 1 dåse flåede, hakkede tomater
- 1 tsk tørret basilikum
- salt og peber
- 1/2 dl vand
Sådan gør du
- Hæld lidt olie fra de soltørrede tomater op på en pande og steg løg, hvidløg og champignon heri, ca. 5 minutter.
- Dræn de soltørrede tomater og belugalinser i en sigte og tilføj til panden sammen med tomatpuré, hakkede tomater, basilikum, rigeligt salt og peber og lidt vand.
- Giv et opkog og lad simre i 20 minutter.
- Smag saucen godt til og server sammen med store bjerge pasta, kartoffelmos, ris eller hvad du nu har lyst til. Velbekomme!
Psst …
Hvis du er på udkig efter andre opskrifter på vegansk bolognese, så prøv:
2 Kommentarer