Vegansk blomkålsalfredo med cremet blomkålssovs og pasta er en billig, nem og hurtig aftensmad, du aldrig bliver træt af at spise.
Er du klar til verdens nemmeste blomkålssauce?
Som kan bruges til pizza, lasagne, pasta, you name it? Så er det da bare med at læne sig tilbage, spænde sikkerhedsselen og nyde turen! I dag skal vi nemlig sige hej til blomkålssauce med citron og kokosmælk, som kan bruges til en fløjsblød alfredosauce, der elsker at være i selskab med pasta. Kan man andet end at elske det?
… Okay, det kan man måske godt. For man forstår ikke helt, at blendet, kogt blomkål kan smage så godt, og du skal da heller ikke tro, at jeg ikke kan mærke din skepsis hele vejen herfra. Men jeg må bare sige, at det gør det. Smager godt, altså. Det er fløjsblødt, cremet og lækkert, tager ingen tid at lave, koster ingen penge og er bare sådan én af de der gode SU-retter, der er god at have på lager, når idéerne er små.
Det her er én af de der opskrifter, jeg egentlig gerne har villet lave længe, men bare aldrig ligesom er nået frem til. Der har bare altid været andre opskrifter først i køen, som skulle prøves først. Forstå mig ret, jeg elsker blomkål … Og well, I kender mit forhold til pasta. Vi har et ubrydeligt bånd. Men nu fik jeg endelig taget mig sammen og det var SÅ meget det værd.
Vegansk blomkålsalfredo er:
- Billigt og nemt at lave
- Én hurtig ret, der kan laves med meget få ingredienser
- Nemt at variere (as always – du kan fx hygge dig med andre grøntsager, bruge plantedrik i stedet for kokosmælk osv)
- Cremet og lækkert
- En crowdpleaser!
Den kræver faktisk ikke andet end et blomkålshoved, lidt hvidløg, lidt citron, salt, peber og valgfri mælk – så du er du godt på vej til et nemt og hurtigt måltid mad. Arhmen altså. Halløj, halløj, halløj. Det gider jeg godt.
Gider du?
Skal vi så ikke bare komme igang?
Med ønsket om en fantastisk dag fyldt med propfyldte køleskabe, pizza med den rette mængde ost og sød vin!
Vegansk blomkålssauce til Pasta Alfredo
Ingredienser
- 1 blomkålshoved, skåret i buketter
- Saft fra 1 citron
- 1 tsk løgpulver
- 1 fed hvidløg
- Kokosmælk
- Salt og peber
Sådan gør du
- Skær blomkålshovedet i mindre buketter og kog i saltet vand til stykkerne er møre, ca. 10 minutter.
- Dræn i en sigte og overfør blomkålsbuketterne til en food processor sammen med hvidløg, citron, løgpulver, salt og peber og et godt skvæt kokosmælk. Start med lidt kokosmælk og arbejd dig op derfra, så saucen får den helt rigtige konsistens. Blend indtil saucen er silkeblød og har en flydende konsistens, der samtidig er tyk nok til at blande med pasta.
- Smag til med mere citron, salt og peber og vend bagefter sammen med friskkogt pasta.
- Velbekomme!
Psst …
Hvis du er på udkig efter andre former for pastaretter, så prøv: