Hvordan laver man den bedste Thai Satay Peanut Sauce ever, spørger du? Jeg er glad for, at du spørger, for svaret er lige her! Jeg bruger den både til salat, grøntsagsstave, til nudler eller rispapir – og ind imellem bare til at spise direkte fra glasset. Halleluja!
Hej hej hej venner! I DAG deler jeg en opskrift, som ligger mit hjerte meget nær. OK, det gør de allesammen, IK, men nogle af dem ligger ligesom højere i hall of fame and andre.
Og den her. DEN her er en lifesaver. Det er nemlig min yndlingsopskrift på Satay Peanut Sauce med maaaasser af peanut butter, rød karrypasta, kokosmælk og lækre sager.
Det lyder enormt kompliceret, kunne man godt synes. Men lad mig fortælle en lille hemmelighed: Det hele handler bare om at fylde ting i smoothieblenderen og køre.
Jep. 3-2-1 DRESSING! Og dét er sådan set bare endnu én af grundene til, hvorfor jeg holder så uendeligt meget af den. Jeg har det bedst med opskrifter, der er sindssygt nemme og hurtige at lave, men smager som om, de har taget lang tid. Jeg har dovne gener og de kommer helt sikkert til udtryk, når jeg laver mad.
Men dét skal ikke gå ud over den her dressing, som er FANTASTISK!
Altså virkelig: Fantastisk. Jeg bruger den til rispapir, som dyp til grøntsagsstave, dressing til salat – og ind imellem faktisk også som dressing i sandwich eller sushi (I know, lige dér blander jeg nok tingene lidt sammen, men asiatisk fusionskøkken er vel stadig moderne? Eller?).
For at lave Vegansk Satay Peanut Dressing skal du bruge:
- Peanut butter (well, duh!). Brug crunchy eller creamy, sund eller usund: You do you.
- Kokosmælk (og dét altså den fuldfe’ee vi snakker om her – men du kan sikkert også bruge light, er jeg sikker på).
- Vand (dét fra hanen plejer at gøre tricket).
- Rød karrypasta (Jeg bruger en mediumstærk, og den er så mild, at jeg godt kan spise lidt af den fra en ske uden at være i nærheden af at dø. Hvis du bruger en stærk karrypasta, skal der nok skæres gevaldigt ned for mængden). Karrypasta lyder måske eksotisk, men kan købes i alle almindelige dagligvareforretninger.
- Soya (kan også være tamari).
- Hvidvinseddike (kan også være risvinseddike).
- Sesamolie (kan udelades, men gør lige det sidste).
- Ahornsirup (kan erstattes af honning, agavenektar eller hvad du lige synes).
- En blender, smoothieblender, food processor, stavblender eller andet, du kan forestille dig at blende med.
Voilá: Dressing. Og ikke bare dressing. Verdens bedste!
Med ønsket om en god dag fyldt med børn, der lader dig tale i telefon, hunde, der lader dine sokker være i fred og kaffe, der laver sig selv!
Verdens bedste Satay Peanut Butter Dressing
Ingredienser
- 3 kææmpe spiseskefulde peanut butter
- 2 dl fuldfed kokosmælk
- 1 dl vand
- 5-6 tsk rød karrypasta, mediumstærk
- 1/2 dl ahornsirup
- 3 spsk soya
- 2 spsk hvidvinseddike
- 1 tsk sesamolie
Sådan gør du
- Kom heeeele herligheden i en smoothieblender, food processor, almindelig blender eller hvad end du har at blende med, og blend sammen, indtil det er en luftig dressing.
- Overfør til to flasker eller glas og stil i køleskabet. Så er det klar til grøntsagsstave, rispapir eller salat, lige når du har lyst.
- Efter et par dage i køleskabet kan konsistensen godt blive lidt tyk, fordi kokosmælken stivner, men så kan du altid røre den op med lidt vand igen, hvis det er et problem.
- Velbekomme!
Psst …
Hvis du er på udkig efter andre opskrifter på dressing, så prøv:
Yndlingsdressing til asiatisk nudelsalat og friske forårsruller! Jeg kommer ikke ahornsirup og hvidvinseddike i, så hvis man ikke har det, kan man (ifølge mine smagsløg) sagtens undlade dem ☺️
Hej Lea, okay, du er da bare lige mega sød! tak! Jeg elsker den også. Og tak for tip, vil prøve at eksperimentere lidt mere med den næste gang!
Hej
Hvad er holdbarheden?
Tak for en fantastisk dressing ! 🙂
Jayne
Hej Jayne, den kan holde sig ret længe faktisk, jeg har haft den stående i op til 14 dage. Men for en god ordens skyld vil jeg nok hellere sige en uge.