Gå til opskrift
I ved jo allesammen godt, at jeg er lidt et klamt svin. Og derfor er den der kæmpe store creme fraiche dressing, man altid bruger til at overdække pizzaslices med, naturligvis også et produkt, jeg savner rigtig meget…
Creme Fraiche dressing er sådan lidt ligesom Oreos: semi klamt og muligvis sundhedsskadeligt, men vi elsker det jo allesammen på en søndag (loool, og alle andre dage!)
Jeg elsker den der dryppende, fede, varme dressing hældt ud over et fuldt kulhydratbaseret måltid… Og jeg elsker i det hele taget dressing. På salat, som dip til pomfritter, som kold sovs… I’m all in!
Og derfor blev jeg også overdrevet begejstret, da jeg i mit forsøg på at ramme et nogenlunde fyldestgørende vegansk alternativ, faktisk fandt noget, jeg synes holder standarden!
Enter: Soyafløde!
Soyafløde er min besættelse lige for tiden. Jeg ved godt, at det rent ernæringsmæssigt muligvis ikke er den bedste besættelse, jeg har tildraget mig, men ikke desto mindre: anvendelsesmulighederne er uendelige og jeg er sikker på, at vi kun har set toppen af isbjerget!
Lige nu bruger jeg soyafløde til at lave dressinger i alle afskygninger. Det har den der fedme, man godt kan mangle, og kommer man lidt citron eller lime i, kan man tykne den, så den mere får konsistens som creme fraiche. SPØRG mig lige, om jeg er på?!
Nå, men altså, denne her er min veganske udgave af den klassiske, usle (men lækre) creme fraiche dressing. Den smager ikke 100%, men den er derhenad, og det er godt nok til mig!
Med ønsket om en god søndag fyldt med Netflix, ingen billister på gaden og velsatte krydser til EP valget!
Skal vi ikke bare se at komme igang?
VEGANSK CREME FRAICHE DRESSING
Ingredienser
- 1 soya cuisine (eller anden neutral soyafløde)
- 2 spsk æblecidereddike
- 1 tsk løgpulver
- 1/2 tsk hvidløgspulver
- 1/2 tsk fint salt
- 1/4 tsk hvid peber
- 2-3 spsk tørret purløg (el. 1 bundt frisk)
- Saft fra 1/2 citron
Sådan gør du
- Prepare yourself, for nu bliver det nemt: Bland det hele sammen i en skål eller et glas og smag til, fx med mere salt eller citron. Lad gerne trække i køleren, så smagene træder frem. Velbekomme!
Jeg elsker simpelthen den opskrift! Den er virkelig god den dressing og den passer til alt
Hej Hulda, ej hvor er jeg glad for at høre dét! Jeg elsker den også
Med en 1/2 til 1 teske dijonsennep kommer du endnu tættere på 🙂
Whaat, tak for tip!