Vegansk gulerodskage er én af de veganske kager, der er lige så lækker som originalversionen – og så er det jo heldigt, at det samtidig er én af de kager, man altid har lyst til.
Jeg har længe haft lidt aversioner mod aquafaba og har ikke helt haft modet til at bevæge mig igang med det. Det betyder også, at jeg ikke bager voldsomt meget, fordi de fleste gode kager begynder med en base af skummende æg og sukker.
En lørdag morgen gik den ikke længere, for jeg havde længe gået med en overbærende lyst til gulerodskage. Sådan dén slags, man skærer i skiver og spiser med smør på.
Yes. Kage med smør. hvis det ikke kan få enhver til at overvinde enhver aversion mod noget som helst, så ved jeg ikke.
Jeg kastede mig derfor ud i det og lavede en gulerodskage på slum, hvilket ellers er lidt af et fy-fy ord, når det kommer til bagning. Der må have været en eller anden kagegud, der holdt hånden over mig den morgen, for den blev så god i første forsøg, at jeg ikke engang havde lyst til at justere på den (det sker ikke overvældende tit). Den er snasket, svampet, sød, krydret og smager IKKE – bare hvis nogen har samme tanker som mig – af kikærtevand. Overhovedet. Den smager derimod af vinter, jul og varm kakao.
Ja. Så jeg er officielt blevet fan af aquafaba, og jeg ved ikke helt, hvordan jeg har det med det. Altså ud over, at jeg har det temmelig fucking godt med officielt at kunne spise gulerodskage igen.
Med ønsket om en god tirsdag fyldt med god plads i toget, minusgrader (det må man godt lide håbe på, ikke?) og masser af varmt tøj!
24 veganske juleopskrifter:
1. december: DIY bodyscrub med kanel og kaffe
2. december: Helende varm kakao
3. december: Julesovs alá Jamie
4. december: Flettet linsebrød
5. december: Chocolate chocolate chocolate chip cookies
6. december: Blomkålssteg
7. december: Dadeltrøfler med kaffe og hvid chokolade
8. december: Butternutsteg med valnøddesmør og salvie
9. december: Græskardeller
10. december: Peanut butter fudge
11. december: Julekaffe
Gulerodskage med aquafaba
Ingredienser
- 5 spsk sirup
- ½ dl smagsneutral olie
- Aquafaba fra 1 dåse kikærter
- 300 gram gulerødder
- 250 gram hvedemel
- 2 tsk stødt kanel
- 1 tsk stødte nelliker
- ½ tsk stødt ingefær
- 125 gram Rosiner
- 100 gram hakkede hasselnødder eller valnødder
- 2 tsk bagepulver
- Lidt salt
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 175 grader og beklæd en mindre brødform med bagepapir eller smør den godt.
- Pisk sirup og olie sammen med en elpisker. Tilsæt aquafaba lige så stille og pisk, indtil det er en hvid, skummende masse. Dette kan tage op til flere minutter, så du må væbne dig med tålmodighed.
- Skræl gulerødderne og riv dem på den fine side af rivejernet.
- Kom de revne gulerødder ned til aquafabaskummet sammen med resten af ingredienserne og vend sammen med en dejskraber.
- Fyld i brødformen og bag ca. 1 time, indtil kagen er fast.
- Lad kagen afkøle let og spis dem med masser af smørbar på. Jeg synes, at kagen holder sig fint fugtig i overraskende mange dage, men den er nu alligevel bedst lun, synes jeg. Velbekomme!