Hvis du heller ikke synes, at man nogensinde kan få for meget kokosmel, chokolade eller mandelsmør, så vil du elske mine kolde, veganske Twixbarer med maaaasser af mmm-faktor og “jeg tager lige én mere”-effekt!
Veganske Twixbarer med masser af haps-faktor
De her dage i mit liv er fuldstændig vanvittige, og hvis jeg ikke havde sukker, var jeg nok ikke kommet igennem. Og NU skal jeg også til at leve lidt sundere og aaalt det der, men altså først: Twixbarer.
Og ikke bare Twixbarer …
Veganske Twixbarer med bund af kokosmel, karamel af mandelsmør og et guddommeligt lag af smeltet chokolade! Ding-ding-ding we hit the jackpot!
Jeg eeeeelsker Twix. Elsker. Elsker det sprøde kiks med det søde karamel … Oooog selvfølgelig alt med chokolade.
Og det her, det er et vegansk take på dét. Men i raw-edition! Det er ikke specielt sprødt og minder, når vi nu skal være ærlige (og det skal vi jo selvfølgelig), ikke specielt meget om en klassisk Twix, men det er en sjov og hyggelig frossen snack at have i fryseren, som jeg aldrig bliver træt af.
De er:
- Nemme at lave
- Veganske, glutenfri og lavet med mere naturlige ingredienser
- Perfekte at have stående i fryseren til en svær tid
- Overdådige, lækre og bare helt perfekte!
Og så er de sunde (ish)
Jeg ved ikke noget bedre end at skulle sidde foran computeren og redigere billeder med et stykke af de her foran mig, en varm kop kaffe og Mozzie liggende ved fødderne (okay, der ligger han sjældent, og i hvert fald ikke mere end 2 sekunder af gangen, men alligevel). Da jeg havde lavet de her, satte jeg Matador på skærmen (og ja, jeg er 80 år gammel), skrev opskrifter ind, inhalerede ca. halvdelen af portionen og var lykkelig helt indeni. Det var et livsforandrende øjeblik!
Jeg spiste faktisk så mange stykker en aften, at jeg måtte lægge mig i seng med kvalme, og det er virkelig ikke for at tale opskriften ned, det er mest for at fortælle, at de smager virkelig godt! Og at jeg ikke har nogen former for selvkontrol, men det kan ikke rigtigt komme bag på nogen.
Heldigvis er de lavet med sundere ingredienser end normale Twix, hvilket får mig til at vurdere, at vi mindst må spise dobbelt så mange af dem. Altså, de er ikke sådan sunde-sunde, vel. Det ville sgu være synd at sige med al det ahornsirup og kokosolie. Meen stadig: lidt mere naturlige ingredienser, ik’?
… Så vi må godt.
Er du også bare blevet mega overdrevet sulten nu? Så er det bare med at komme igang!
Med ønsket om en perfekt dag fyldt med hunde, der går pænt i snor, masser af forårsvibes og komplimenter!
Veganske Twixbarer
Ingredienser
Base
- 150 gram kokosmel (ca. 4 dl)
- 140 gram kokosolie i fast form (ca. 1,5 dl)
- 4 spsk ahornsirup
- 1/3 tsk salt
Karamel
- 120 gram mandelsmør (ca. 1 dl)
- 70 gram kokosolie, smeltet (ca. 2 spsk fast kokosolie)
- 85 gram ahornsirup (ca. 0,75 dl)
- 2 tsk vaniljeekstrakt
Chokoladeovertræk
- 150 gram vegansk chokolade efter eget valg
- 2 spsk kokosolie
Sådan gør du
Base
- Forvarm ovnen til 180 grader og læg bagepapir klar i en brødform.
- Bland kokosolie, kokosmel, ahornsirup og salt i en skål. Mix indtil det er en sammenhængende masse.
- Pres dejen ned i brødformen og bag i 20 minutter, indtil bunden er gylden. Stil til side og lad køle af.
Karamel
- Bland mandelsmør, smeltet kokosolie, ahornsirup og vaniljeekstrakt. Rør godt sammen, indtil det er smooth.
- Hæld karamellen over den afkølede bund og stil i køleskabet for at køle ned, ca. 1 time.
Afslutning
- Smelt chokolade og olie i mikroovnen og rør sammen. Hæld over de afkølede barer og stil tilbage i køleskabet eller fryseren, igen 1 god times tid, indtil chokoladen er stivnet og det hele er koldt.
- Nu kan du skære skarpe skiver af dine Twixbarer - men husk at opbevare i køleren eller fryseren, så de ikke smelter. Velbekomme!
Psst …
Hvis du er på udkig efter andre former for snacks, så prøv:
Hej er det med fint kokosmel, eller groft? Og giver du virkelig din 20 min? I så fald bliver min bund helt smuldret og knækker.
Helt almindeligt fint kokosmel 🙂
Og ja, det gør jeg – men der kan være kæmpe forskel på ovne, så det kan sagtens være, den ikke skal have så meget i din ovn