Har du 25 minutter? Så kan du lige nå at fremtrylle disse iskolde, wow-jeg-har-manglet-noget-i-mit-liv alt for lækre chokoladetrøfler med Kahlua!
Smørbløde smelter-i-munden veganske Kahluatrøfler
Ej ej ej, skal vi lige tale om, hvor lækkert det her er?!
Intens chokolade – diskret smag af kaffe – smørblød cashewsmør – sprød knas af kokossukker
Arhmen altså, det er jo definitionen på intens nydelse!
Ind imellem får man serveret noget, man ikke rigtigt fatter er vegansk, fordi det smager så meget af smør, at man tror noget er forkert. Sådan er det med de her kugler. De smager af alt det, vi ikke må få – bare uden at indeholde det! Hur to the ra!
Kahluatrøfler er:
- Veganske og glutenfri
- Intense
- Smørbløde
- Mættende
- Sundere end almindeligt konfekt
Case in point: Jeg tog tallerkenen med på lynvisit hos Altanfyrs tvillingesøster, da jeg havde køkkenet fuld af chokolade, jeg nok gjorde klogt i ikke at spise selv, og de var igang med at samle en sofa, som lød som noget, der godt kunne føre til akut chokolade-mangel. Senere samme aften fik jeg et opkald fra hende, hvor hendes veninder bad mig pænt, men bestemt, om at hitte med opskriften. Ding ding ding we have hit the jackpot!
De smager af kaffe, men ikke så meget, at folk, der afskyr kaffe, ikke vil kunne spise dem alligevel. De smager vel faktisk lidt som gode, gammeldaws havregrynskugler – og HVEM kan ikke lide havregrynskugler?!
Nå … Sku’ vi aller bare se at komme igang?
Med ønsket om en god dag fyldt med ingen lange køer, søde dyr og følelsen af rene tænder!
Kahluatrøfler med cashewsmør og mandelmel
Ingredienser
- 1,5 dl kokosmel
- 3 dl mandelmel (ca. 200 gram mandler kørt i en kaffekværn)
- 1 dl usødet kakaopulver
- 1/4 tsk salt
- 0,75 dl cashewsmør (kan erstattes af en anden slags nøddesmør)
- 0,75 dl ahornsirup
- 50 gram mørk chokolade, smeltet i mikroovnen
- 2 spsk Kahlua
- 2 spsk stærkt brygget kaffe
- 1 tsk vaniljeekstrakt
- Kokossukker til at rulle i
Sådan gør du
- Rør kokosmel, mandelmel, kakaopulver og salt sammen i en skål.
- Tilsæt de resterende ingredienser, undtagen kokossukkeret, og rør godt sammen, indtil det er en sammenhængende masse.
- Rul ensartede kugler af massen og læg dem på en tallerken beklædt med bagepapir. Rul evt. kuglerne med lidt vand på hænderne, hvis de klistrer for meget (ja, det var lidt frækt sagt).
- Kom kuglerne i fryseren 10-15 minutter.
- Tag ud af fryseren, rul dem i kokossukker og læg dem tilbage på bagepapiret.
- Opbevar køligt i fryseren eller køleskabet.
- Spis og vær glad!
Psst …
Hvis du er på udkig efter andre chokoladefornøjelser, så prøv: