Har du 15 minutter? Så kan du lave vegansk Ferrero Rocher (næsten) uden tilsat sukker, med guddommelig smag af hasselnødder og så meget smag, at du godt kunne gå hen at glemme, at det ikke er fyldt med smør!
Er I klar til vegansk Ferrero Rocher med et sundt twist?!
Ah! Det er 2. december og jeg har taget hul på en lidt én af slagesen! For en måned siden sagde jeg mit job op uden at have et andet, hvilket for en tryghedsnarkoman er noget af det skøreste, man overhovedet kan gøre – men et par dage efter stod jeg allerede med et nyt job på hånden, som fik al min frygt og dårlige nattesøvn til at forsvinde som en Cult Shaker på Crazy Daisy i Randers. De ville egentlig gerne, at jeg skulle træde til allerede i dag, men jeg sagde, at jeg simpelthen var for træt. Jeg har brug for en måned, hvor jeg kan trisse rundt i strømpesokker, se dårlige julefilm, spise pebernødder af tvivlsom kvalitet og få lidt ro på øverste etage.
Og det har jeg fået lov til! Så I ka’ bare lige se mig (eller, I må faktisk godt lade være, jeg skal ikke have uventede gæster) gå i køkkenet og lave mad, binge The Crown og bruge uanede ressourcer på to go kaffe i den kommende måned!
Jeg GLÆDER mig, så er det lige sagt!
Nå, men nu skal det hele jo heller ikke handle om mig. Det skal også handle om vegansk Ferrero Rocher med hasselnødder og dadler.
Et hjemmelavet take på de overdrevent lækre chokoladekugler, som ingen i verden kan modstå. De har ikke sprød kiks og flydende chokolademidte (desværre), men de har masser af hasselnøddesmag og er et sundere alternativ til dem, der godt kunne tænke sig noget lækkert at proppe i kassen under aftenens afsnit af Tinka og Kongespillet, uden bagefter at få hjertebanken og have akut trang til et glas vand.
Vegansk Ferrero Rocher er lavet af:
- Ristede og afskallede hasselnødder
- Dadler
- Kakao
- Vanilje
- Havsalt
- Og lidt (meget lidt!) ahornsirup
Altså… Det KAN vi sgu godt unde os selv her i kulden, hva?!
Med ønsket om en fantastisk dag fyldt med levende lys, julepunt og fremmede i julestemning!
Vegansk Ferrero Rocher på den sunde måde
Ingredienser
- 150 gram ristede og afskallede hasselnødder
- 2 spsk god kakaopulver
- 1 tsk vaniljekstrakt
- 1 drys havsalt
- 1 spsk ahornsirup
- 4 friske dadler
- Hakkede hasselnødder (til at rulle i)
Sådan gør du
Afskalning af hasselnødder
- Jeg synes, at den nemmeste måde at få 'skallen' af er ved at hælde hasselnødderne på en bageplade og komme dem i ovnen, indtil de begynder at få farve og man kan se, at skallen er blevet lidt sort og løsner sig. Bagefter hældes de i et viskestykke og gnides godt, så de brændte dele falder af.
Ferrero Rocher kugler
- Tag 18 ristede hasselnødder fra og læg dem til side (de skal bruges som fyld i midten).
- Hæld resten af hasselnødderne i en food processor og kør, indtil de er blendet helt fine, som mel.
- Tilsæt kakao, vanilje og salt og blend igen.
- Tilsæt sirup og dadler og kør, indtil ingredienserne begynder at klistre sammen i bunden af food processoren. Det kan godt tage et par minutter. Hold øje med, hvornår det bliver dejligt fedtet at røre ved - så ved du, at du er på rette vej.
- Rul til mundrette kugler, skub en hasselnød ned i og rul kuglerne i hakkede hasselnødder.
- Sæt i fryseren eller køleskabet ca. 30 minutter, så de bliver hårde. Opbevar i køleskabet.
Psst …
Hvis du er på udkig efter andre julede snacks, så prøv:
Jeg fandt din bog på biblioteket, og fandt derefter herind, og jeg bliver lige nødt til at sige dig noget: Tusind tak for nogle super lækre opskrifter! Og specielt tak for din dessert-sektion herinde
Hej Miriam,
Eeeej, hvor er du da bare sød! Tusind tak!