RETORISK SPØRGSMÅL: ER I KLAR TIL SMØRBLØDE COOKIE DOUGH KUGLER, DER SMAGER LIDT AF SNICKERS OG REESE’S PEANUT BUTTER CUPS?
Ja, så kunne jeg være her! Jeg har gang i tusind ting, både af de spændende og helt skrækkelige slags, der gør at jeg primært lige nu lever af mindre bloggervenlig mad som havregryn med sukker og veganske frysepizzaer fra Lidl (ikke ét ondt ord om dem, i øvrigt!). Når jeg endelig finder tid til at lave mad, så er det noget snackrelateret. Oh, but don’t you worry: jeg er som bekendt dronningen af snacks. Bevis A: VEGANSKE PEANUT BUTTER COOKIE DOUGH KUGLER! Ja, ja og ja!
Før jeg blev veganer (og i virkeligheden også et godt stykke efter) havde jeg store aversioner mod mad, der lader som om, det er noget, det ikke er. Jeg kan lide de samme ting i mad, som jeg kan lide i mennesker, og der er sgu ikke plads til fake ass bitches.
Jeg nævner i flæng:
Frosne bananer i stedet for is? Tsh, nej tak.
Pasta lavet på kikærter eller bønner? I ka’ glemme det.
Pasta lavet på squash eller gulerødder? Endnu værre!
…Noget som helst dessertrelateret lavet på kikærter? Det bliver lige et kæmpe stort og rungende nej tak herfra.
Og se mig nu. Nu er jeg hende damen med en spiralizer i skabet og et panikslagent udtryk i hele fjæset, hvis min fryserbeholdning af bananer når et faretruende lavt niveau. Årstiderne skifter hele tiden, som Amalie ville sige det, og nu er jeg (fandme!) også hende, der kan finde på at blande kikærter og peanut butter sammen og kalde det en snack.
Som sådan er jeg ligeglad med, om snacks lavet på kikærter er mere proteinrigt og sundere, end det ellers ville have været. Jeg er bare helt oppe at køre over dét fænomen, at man kan lave noget, der er smørblødt og mættende og IKKE smager det mindste af kikærter, selvom det er hovedingrediensen. I en normal situation ville jeg have lavet kugler som dem her med smør og mel – og skulle det være rigtig sundt, så med kokosolie og dadler. Derfor var jeg også ret skeptisk over mit eget projekt, da jeg kom kikærter, peanut butter og sirup ned i food processoren. Nuvel, peanut butter kan redde meget (det meste, faktisk), men der ér vel alligevel grænser, og at camouflere smagen af kikærter må være én af dem.
Åbenbart ikke.
De smager lidt af Snickers, lidt af – nu siger jeg lige noget – Reeses Peanut Butter Cups. Ja. Nu sagde jeg det. Det er ikke ord, der falder mig let, så jeg håber inderligt, at andre vil være enige med mig her.
Under alle omstændigheder elsker jeg dem. Eeeeelsker dem. And you will too!
Med ønsket om en god onsdag fyldt med god plads i bussen, nypudsede solbriller og gode ting i fryseren!
Psst…
Hvis du er på udkig efter andre snackkugler, så prøv:
VEGANSKE PEANUT BUTTER COOKIE DOUGH KUGLER (LAVET MED KIKÆRTER!)
Ingredienser
- 2 dl kogte kikærter
- 2 spsk peanut butter
- 3 spsk sirup
- 1 tsk vanilje
- salt
- 50 gram mørk chokolade (til fyld)
- 100 gram mørk chokolade (til overtræk - kan udelades)
Sådan gør du
- Kom kikærter, peanut butter, vanilje, sirup og et lille drys salt i en food processor og kør, indtil det er en samlet masse, der kan formes i hænderne og har konsistens som cookie dough. Siderne skal evt. skrabes ned et par gange undervejs. Overfør dejen til en skål og bland sammen med 50 gram finthakket mørk chokolade.
- Beklæd en tallerken med bagepapir eller husholdningsfilm. Form runde kugler (jeg fik 25 ud af min portion) og læg på tallerkenen. Efter 2 timer i fryseren er kuglerne hårde nok til at blive overtrukket med chokolade, hvis du har lyst - og så kan de efterfølgende kommes i køleskabet. Velbekomme!
“1 tsk vanilije” – mener du vaniljesukker eller flydende vaniljeessens? 🙂
Hej A, jeg brugte vaniljesukker, men begge dele vil helt sikkert du 🙂 God dag! Kh Sof