Hold på hat og briller, for NU bliver det lækkert, venner!
Som det ofte er med de bedste ting i livet, er de kommet til ved et ren og skær tilfælde eller øjebliks desperation.
Det samme er tilfældet med de her veganske kokoskugler med havregryn og dadler. De kom til ved, at jeg en aften lå i min seng og bundcravede havregrynskugler, på den der helt oldschool måde, hvor man lader som om, at det er sundt, fordi det er havregryn, men i virkeligheden vil man bare gerne have en undskyldning for at spise rent smør (årh, hold op. Den craving kender I fandme godt).
Jeg var imidlertid lige løbet tør for smørbar, fordi jeg havde brugt det til at lave en peanut butter karamelsovs (mere om dét en anden gang – I think I just invented shit), og jeg var ikke i en position, hvor jeg syntes, at det ville være passende at gå i Brugsen (læs: jeg havde nattøj på og jeg havde ikke tænkt mig at ændre på det).
Sofie ud til food processoren. Sofie tømme sit køkkenskab i food processor. Sofie blende. Sofie vente utålmodigt foran fryseren. Sofie være glad.
De er lækre og smøragtige på den helt rigtige måde, har en meget karamelagtig smag og er lidt som at spise cookie dough.
Yas. Jeg namedroppede lige cookie dough.
Så kan det nok være, at vi fik travlt, hva?
Det er ikke synderligt sundt, men der er kokosolie i, så jeg tænker, at vi er safe. Hvis palæotyper kan drikke bulletproof kaffe til morgenmad og kalde det sundt, så kan vi satme gøre det samme her. Hvem er med mig?!
Med ønsket om en god fredag fyldt med bobler, tvivlsomme beslutninger og ting, der gør jer glade!
Psst…
Hvis du er på udkig efter andre kugler (tøhø), så prøv:
Kokoskugler med havregryn og dadler
Ingredienser
- 2 dl havregryn
- 1 dl kokosmel
- 6 friske dadler
- 3 spsk kokosolie
- Lidt salt
- Evt. chokolade til topping
Sådan gør du
- Kom alle ingredienserne i en food processor og kør, indtil det er en samlet masse, der kan formes i hænderne (det kan muligvis kræve et par omgange). Form til kugler og sæt i fryseren i ca. 30 minutter, indtil de er faste. Herefter kan de overføres til køleskabet. Slut evt. af med generøse mængder af smeltet chokolade - dette er ikke påkrævet, men højest anbefalelsesværdigt. Velbekomme!
Super lækker opskrift! Ville man kunne erstatte kokosolien med noget andet?
Hej Emilie,
Tusind tak! Du kan helt sikkert erstatte det med Naturli’ Smørbar f.eks., men ellers tænker jeg måske peanut butter eller en anden nøddesmør. Måske sådan noget som æblemos eller banan, hvis det skal være lidt sundere.
Lad mig endelig høre, hvis du prøver det!
Hav en dejlig weekend.
– Sofie