Når du kommer hjem fra arbejde (eller hjemmearbejdsstationen, som det er i disse coronatider), mangler du sikkert en god og nem ret, der kan laves med basisvarer, ik? Jeg har dig!
Er I klar til det ultimative hyggemad?
Det er 3 dage siden, jeg blev sendt hjem fra arbejde, og det føles allerede underligt og ensomt. Normalt ville jeg dø for flere uger med seriemaraton, kagebagning og puslespilslægning, og jeg står heller ikke i vejen for bevidst at droppe alle sociale arrangementer. Men når man pludselig ikke MÅ arbejde, og ikke MÅ se mennesker, så er det hele lidt noget røv og jeg synes, det kan være svært at holde humøret oppe.
Men der er et lyspunkt i denne tid. Og det er naturligvis: kulhydrater. Søde, bløde, dejlige kulhydrater. Oh, how I love you!
Og ja: Vi får nogle sindssygt underlige retter lige nu. Jeg er som regel ret slem til at handle ind tit, og jeg får lidt en klaustrofobisk følelse, hvis ikke køleskabet er fyldt med friske grøntsager og frugt. Men i disse tider vil vi gerne undgå supermarkedet, medmindre det er strengt nødvendigt, og det er en kærkommen mulighed for rent faktisk at få brugt alle de ris, frosne majs og dåsetomater, vi har herhjemme. De sidste par dage har vi ryddet ud i fryseren og spist pasta, falafler, frosne majs og bønner, og selvom jeg savner mit daglige grøntsagsboost, så giver det også god mening at tage stilling til, hvor mange dage man egentlig ville kunne overleve af alle sine reserver, hvis man faktisk skulle.
Og én af de retter, jeg lavede, da vi i starten stadig havde friske grøntsager liggende, var den her meget tøm køleskabet-venlige ret med gnocchi, tomater, grøntsager og basilikum. En sindssyg nem ret, som mere eller mindre passer sig selv, og som kan laves med mange forskellige grøntsager. I don’t like. I loooove!
Ovnbagt gnocchi i tomatsauce er:
- Nemt og bekvemt
- Sundt og velsmagende
- Vegansk
- Hyggeligt og dejligt og lækkert!
Det er én af de retter, der passer rigtig godt til at hælde et stort glas rødvin op, tage hyggebuksen på og lukke sig inde med hunden, mens man ser Love is blind (OMG, det skal jeg så meget binge lige om lidt! Er nødt til at se, om det holder mellem de der to, der knalder hele tiden, hvor hun er sindssyg og han er ignorant), og så ellers bare passe godt på hinanden. Lov det lige!
Med ønsket om en skøn dag fyldt med næstekærlighed, store kopper kaffe og masser af toiletpapir!
Ovnbagt gnocchi i fad med tomatsovs
Ingredienser
- 500 gram gnocchi
- 1 håndfuld vegansk revet ost (kan udelades)
- frisk basilikum
Ovnbagt tomatsauce
- 1 dåse flåede cherrytomater (evt. 500 gram friske tomater)
- 2 røde peberfrugter, skåret i strimler
- 2 squash, skåret i skiver
- 2 fed hvidløg, hakket
- 1 håndfuld frisk basilikum
- 2 spsk olivenolie
- 1 spsk balsamico
- salt og peber
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 200 grader.
- Fordel alle ingredienser til saucen i et fad og bag i ovnen 30 minutter. Imens koges gnocchi.
- Kog gnocchi efter anvisning på pakken (de skal ikke koge mere end et par minutter). Afdryp i en sigte.
- Vend de kogte gnocchi i saucen og sæt fadet tilbage i ovnen 10 minutter. Top evt. med revet vegansk ost, hvis du kan lide det.
- Pynt med frisk basilikum og server, som det er, eller spis fx sammen med salat.
Psst …
Hvis du er på udkig efter andre opskrifter på hyggemad, så prøv:
Tusind tak for en nem og lækker opskrift… Meget værdsat når tiden er knap 🙂
Dejligt at du kan lide den!