Pasta/pesto fe(a)st, anyone?
Jeg ved ikke, om jeg er den eneste, der kender det der med, at man nogle gange bare gerne vil have pasta til aftensmad. Altså sådan… KUN pasta. Og ikke på fuldkornsmåden, men mere sådan på den helt, lækre, fedtede hvide måde.
Årh, hold op. I kender det jo godt.
Og så er det jo så heldigt, at pasta med pesto lige er det intellektuelle niveau over pasta med ketchup og derfor fuldt ud socialt acceptabelt at spise. OGSÅ selvom man spiser det direkte fra skålen klokken 02 om natten, mens man ser madlavningsprogrammer på Netflix. Stadig fancy.
Pesto med hasselnødder og persille er min yndlingspesto, så det er næsten altid den, jeg laver, når jeg laver pesto, og den består i al sin enkelhed bare af olie, persille, hvidløg, hasselnødder, gærflager og salt. Den kan selvsagt laves med alle slags krydderurter og nødder, så man skal ikke gå i panik, hvis man ikke er i besiddelse af persille. Selv ville jeg virkelig gerne være typen, der har vindueskarmen fuld af krydderurter, der aldrig dør, men det har aldrig været mit lod i livet, så jeg ender altid med at skulle købe en helt ny, når jeg skal lave mad med det. Andre der kender dét?
I hvert fald: pasta/pesto handler meget om at hælde ting ned i en food processor, håbe, at det fungerer, og så elske livet, mens man gør det, eh? Så det håber jeg, at I vil gøre!
Med ønsket om en god mandag fyldt med tirsdagsenergi, julekager (vi må godt) og velvandede planter!
Psst…
Hvis du er på udkig efter andre nemme pastaretter, så prøv f.eks.:
-
Pastabagning med kidneybønner og kokosmælk (vegansk)
-
Cremet pasta i peberfrugtssovs (vegansk)
-
Nem tømmermændspasta med kokosmælk og citron (vegansk)
VEGANSK PASTA/PESTO MED HASSELNØDDER OG PERSILLE
Ingredienser
Pesto
- 1 bundt frisk persille
- 1-2 fed hvidløg
- 1 dl smagsneutral olie
- 1 god håndfuld Hasselnødder
- 3 spsk gærflager
- ½ tsk fint salt
Pasta
- 300 gram pasta
Sådan gør du
- Kog pastaen efter anvisning på pakken i let saltet vand.
- Imens pastaen koger, laves pestoen: Kom alle ingredienser i en blender eller food processor og kør, indtil den har en god konsistens. Smag til.
- Dræn pastaen og hæld pestoen over. Fordel godt. Kan spises både varmt og koldt og holder sig godt i køleskabet. Velbekomme!
Hvad mener du med en håndfuld? Der er da så kæmpe forskel på folks hænder!
Mad behøver ikke altid måles og vejes. Ind imellem skal man også mærke efter, hvad man selv synes, der giver mening. Og her gør det ikke så meget, hvilken slags håndfuld, det er 🙂