Opskrifter/ Vegansk

VEGANSK TØMMERMÆNDSMAD: BAGT PASTA MED KIDNEYBØNNER OG KOKOSMÆLK

Bagt pasta
Bagt pasta med kidneybønner, kokosmælk og masser af grøntsager er retten, du skal lave, hvis du er doven, tømmermændsramt eller bare er meget sulten (og du er højest sandsynligt én af de ting…)

Vi har alle fået forskellige gaver her i livet. Nogle kan holde ud at løbe klokken 06 om morgenen (hæh, eller bare løbe i det hele taget). Nogle er evige optimister. Nogle kan handle ind i myldretiden uden at få et hysterisk anfald. Og så er der mig, der har en evne for at lave gode pastaretter, når jeg har tømmermænd. En evne, har jeg opdaget, som åbenbart altid involverer kokosmælk. Det er underligt, I know, men jeg synes ikke, at det er den værste evne, man kunne have vundet i evnelotteriet.

I fredags var jeg på vinbar med min roomie Frederikke og vores nyeste medlem i hønsegården, Mikkel, som bor på Katrines værelse, mens hun er i praktik i København. Vi havde besluttet at holde det på et minimum, fordi vi har erkendt, at vores aldre er så fremskredne, at tømmermænd er noget, der næsten slår én ihjel. Vi beherskede os. Faktisk imponerende meget, men alligevel vågnede jeg lørdag morgen med følelsen af at være blevet 10 år ældre.

Som altid, når jeg har tømmermænd, når jeg til et punkt, hvor jeg desperat har brug for noget pasta. Nu. Og lige præcis denne af slagsen, altså bagt pasta, kombinerer noget af det, jeg elsker mest i verden:

1) Kulhydrater.
2) Noget i fad med ost.
3) Noget snasket. Nå ja, det er jo så nr. 2 igen. 

Jeg brugte bare de grøntsager, jeg havde i køleskabet (sådan som det altid skal være med tømmermændsmad, så man ikke behøver at gå ud), og jeg havde samtidig en Violife hot chili ost liggende, som jeg i ren kådhed havde kommet i kurven nede i Brugsen, da de havde et tilbud, jeg ikke kunne sige nej til. Vegansk ost er ikke just noget, der har imponeret mig i fortiden, men sat i forbindelse med noget hjertevarmt og fedtet mad, kan det faktisk have en helt god effekt. Jeg væltede noget kokosmælk sammen med flåede tomater, kogte noget makaroni og voilá: en ny pastaret var fødtt.

Det jeg prøver at sige er, at jeg ikke rigtigt egentlig gjorde noget, og at hvis du også besidder evnen til at vælte ting ned i gryder og røre rundt, så er den her bagte pasta noget for dig. Jeg ved det, for jeg har spist den hver dag siden i lørdags, og jeg er ikke blevet træt af den endnu. Haps!

Med ønsket om en god tirsdag fyldt med nye afsnit GoT (I må ikke afsløre noget, jeg har ikke set det!), lidt blå himmel og venligt personale i Netto!

Bagt pasta

Psst…

Hvis du er på udkig efter andre tømmermænds(pasta)retter med kokosmælk, så er jeg jeres kvinde. Prøv f.eks:

Print Recipe
Bagt pasta med kidneybønner og kokosmælk
Pastaretter handler som regel om at bruge de ting, man har liggende i bunden af grøntsagsskuffen, så brug de grøntsager, du gerne vil af med.
Vegansk bagt pasta
Forberedelses tid 20 minutter
Tilberedningstid 20 minutter
Antal personer
personer
Forberedelses tid 20 minutter
Tilberedningstid 20 minutter
Antal personer
personer
Vegansk bagt pasta
Instruktioner
  1. Forvarm ovnen til 190 grader.
  2. Kog makaronien i en stor gryde med rigeligt saltet vand. Lad det koge et par minutter mindre, end hvad der står på pakken - der skal stadig være godt med bid i dem, når du hælder vandet fra, for de skal bage videre i ovnen bagefter.
  3. Mens pastaen koger, laves sovsen. Varm lidt olivenolie op i en gryde og steg løg, hvidløg, peberfrugt og portobello i et par minutter. Tilsæt herefter de drænede kidneybønner, de hakkede tomater og krydderierne. Lad koge i 5 minutter og skru herefter ned til lav varme.
  4. Tilsæt kokosmælken til den varme sovs. Sørg for, at sovsen ikke bliver varm nok til at koge, da dette godt kan få kokosmælken til at skille. Smag sovsen til med salt, peber og evt mere krydderi, hvis der mangler.
Til selve bagningen
  1. Overfør den kogte makaroni til et mellemstort ildfast fad og hæld den varme tomatsovs over. Slut af med revet ost og bag i ovnen ca. 20 minutter, indtil osten er smeltet og let brunet.
  2. Server i store skåle og vær glad!
Del denne opskrift

No Comments

Leave a Reply

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial