Lasagne er altid en god idé. Det er én af mine yndlingsretter, og set henover et år nok dén ret, der bliver lavet allermest herhjemme. Oftest laver jeg den bare helt klassisk med linsesauce eller sauce med vegansk fars, men indimellem er det rart at mærke, at man lever, og prøve at mixe det lidt op.
Og nu ér vi jo fortsat i vintermånederne, så jeg ser det som en åben invitation til at bruge græskar. Naturligvis. Så hermed:
Vegansk lasagne med græskarbechamel, tofuricotta, spinat og tomatsauce.
Smuldret tofu giver den en masse fylde, mens græskaret giver mere sødme til bechamelsaucen, og det hele går op i en lækker, højere enhed med vegansk ost på toppen, som gør den fed og cremet.
Den er på nogle måder lidt mere omfattende at lave end almindelig lasagne, men omvendt er der ikke noget, der skal stå at koge i mange timer eller laves i god tid. Der er mange elementer, men den er forholdsvis hurtig at smække sammen, når man først er kommet igang.
Og dét synes jeg da sådan set bare, man skal gøre!
Med ønsket om en skøn dag fyldt med friskt vand fra hanen, gode kaffekopper og blendere med gode motorer!
Vegansk græskarlasagne med tofuricotta
Ingredienser
Spinat og tofuricotta
- 1 pakke fast tofu, 200 gram
- Et par store håndfulde spinat eller 3-4 frosne spinatkugler
- 3 spsk gærflager
- Saft fra 1/2 citron
- 2 spsk olivenolie
- 1/2 tsk hvidløgspulver
- 1/2 tsk basilikum
- 1/2 tsk oregano
- 1/4 tsk sort peber
Tomatsauce
- 1 spsk olivenolie
- 1 løg, hakket fint
- 2 dåser flåede, hakkede tomater
- 1/2 tsk oregano
- 1/2 tsk basilikum
- 1 tsk hvidløgspulver
- 1 tsk sukker
- 1/2 tsk salt
Græskarbechamel
- 4 dl græskarpuré
- 1 havre cuisine (5 dl)
- 1 spsk gærflager
- Saft fra 1/2 citron
- 1/2 tsk muskat
- Salt og peber
Derudover
- Lasagneplader
- Vegansk ost
Sådan gør du
Tomatsauce
- Varm olivenolie op ved middelhøj varme, og steg løg et par minutter. Tilsæt resten af ingredienserne, og lad boble, mens du laver græskarbechamel og tofuricotta.
Tofuricotta
- Smuldr tofu med fingrene i en skål, og rør sammen med resten af ingredienserne.
Græskarbechamel
- Kom alle ingredienser i en gryde, og varm igennem. Smag til med muskat og salt.
Samling
- Saml lasagnen i denne rækkefølge:Halvdelen af tomatsaucen + lasagneplader + halvdelen af spinatricottaen + halvdelen af græskarbechamel + lasagneplader + anden halvdel af spinatricottaen + anden halvdel af tomatsaucen + lasagneplader + anden halvdel af græskarbechamel + vegansk ost på toppen.
- Bag ved 185 grader varmluft i ca. 50 minutter.
Psst …
Hvis du er på udkig efter andre opskrifter på lækker aftensmad, så prøv: