Vi fortsætter blomkålsstimen her på kanalen med endnu en opskrift, du godt gider have i repertoiret.
Jeg eeeelsker blomkål. Elsker. Elsker. Jeg synes på alle måder det er en undervurderet grøntsag, og man burde spise den meget mere. Særligt fordi den er en oplagt mulighed for at stege noget i en hel masse smør, som blomkål på alle måder skriger på. Det er også sådan, jeg normalt tilbereder den, men i dag har den for en gangs skyld fået selskab af noget andet. Dog stadig med masser af olivenolie, fordi, hey … Vi skal ikke tabe os for meget i de kolde måneder, vel?
Denne gang serverer jeg derfor bagt eller grillet blomkål med chimichurri.
Heyhov, tænker du måske – hvad er chimichurri?
Chimichurri er en slags pesto med persille, oregano, hvidløg og chili, som er enormt aromatisk og kan bruges til dressinger, marinade, spreads og alt muligt andet. I det argentiske køkken bruger man enormt ofte chimichurri til at pensle bøffer med, og det er sådan set også dét, vi gør her, bare med blomkål i stedet. Den er perfekt til at give umami til blomkålsbøffer, og så er den oven i købet virkelig smuk og fin at se på, hvilket altid får maden til at smage bedre.
Fremgangsmåden er nem: Du skærer blomkålen i skiver, pensler med chimichurri og bager i ovnen. Og voilá: Verdens bedste tilbehør. Eller hovedret. Eller snack. Eller …
Med ønsket om en skøn dag fyldt med rene gulve, friske limes (fortrinsvis i drinks) og velstimulerede hunde!

Bagt blomkål med chimichurri
Ingredienser
- 1 lille blomkålshoved, skåret i skiver
Chimichurri sauce
- 1 bundt bredbladet persille
- 1 bundt frisk oregano (alternativt kan et par skefulde tørret bruges)
- 4 fed hvidløg
- 1 løg
- 1 lille, stærk chili
- Saft fra 1/2 citron
- 1/2 dl rødvinseddike
- 1/4 tsk. salt
- Masser af god olivenolie
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
- Skær skiver af blomkålen, så du får 3-4 store "bøffer". Når du skal undgå at skiverne går i stykker, kan det hjælpe at beholde stokken på, når du skærer skiverne.
- Lav chimichurrisaucen ved at komme alle ingredienser i en food processor eller blender, og blend sammen med masser af olivenolie, indtil saucen har konsistens som pesto.
- Læg skiverne på en bageplade, og kom chimichurri på hver skive. Bag i ovnen 10-15 minutter, tag pladen ud af ovnen, vend stykkerne, og kom et generøst lag på den anden side. Bag yderligere ca. 10 minutter.
- Tag stykkerne ud, og kom evt. resterende sauce over.
- Spis som tilbehør eller som hovedret – den er lige god til begge dele!
Psst …
Hvis du er på udkig efter andre opskrifter på blomkål, så prøv: