Hvis jeg siger vegansk islagkage med Oreos, Oreos og flere Oreos, hvad siger du så?
“Stoooooop.
SOFIE!
Stop. Seriøst.
Vi kan ikke holde til det.”
Nej, jeg ved det godt. Og jeg ved godt, at den her opskrift på vegansk islagkage med Oreos er aaalt for lækker til at håndtere. Den er alt for meget. Og jeg skammer mig også en lille smule over den. Men kun lidt. Resten af tiden har jeg travlt med at tørre mundvand væk.
For et par uger siden var vi til middag hjemme hos Emils forældre, som til dessert havde købt en Oreo islagkage. Den så så lækker ud, at jeg vidste right then and there, at jeg var nødt til at gå hjem at veganificere den. Jeg har altid haft en svaghed for Oreos, og er faktisk en kende skuffet over, at jeg ikke selv har fået idéen noget før, men alas: Den er her nu, og det er det eneste, der betyder noget.
Iscremen består af kondensereret kokosmælk og en alpro dessertfløde, som er en genial måde at lave vegansk is på, og kan laves i et utal af varianter. Cremen vendes med citron, vanilje, knuste Oreos og den hvide creme, som er blevet til overs fra de Oreos, der er blevet brugt til at lave kiksebunden.
Kiksebunden består af Oreos blendet med smeltet smørbar. Altså, bare lige, hvis man ikke syntes, at Oreos var lækkert nok i sig selv. Så kan man lige blande dem sammen med noget smør. OH. YES.
Vegansk islagkage med Oreos er:
- Nem og hurtig at lave
- Simpel og lækker
- Overdådig og perfekt til dig med en sød tand
- Helt genial!
Og kan komme ud af fryseren om et par timer, hvis du begynder NU!
Hvad siger du? Er det istid?
Så siger jeg, at du bare skal komme igang!
Med ønsket om en skøn dag fyldt med hunde, der går pænt i snor, ukrudt, der fjerner sig selv og andre, der serverer mad!
Vegansk islagkage med Oreos
Ingredienser
Kiksebund
- 2 ruller Oreos
- 150 gram smørbar, smeltet
Ismasse
- 1 dåse kondenseret kokosmælk
- 1 Alpro Whipping (eller anden dessertfløde), 250 ml
- Saft fra 1/2 citron
- 1 tsk vaniljeekstrakt
- 2 ruller Oreos
Sådan gør du
Kiksebund
- Når du skal lave kiksebunden, fjerner du vaniljefyldet fra dine Oreos og kommer over i den skål, hvor ismassen skal laves. De sorte bunde kommes i en food processor og blendes til helt fint mel. Bland herefter med smeltet Smørbar, og brug fingrene til at presse ned i en springform (Ø20 ish) med bagepapir i bunden, så bunden er helt jævn.
Ismasse
- Kom alle ingredienserne til ismassen (undtagen Oreos) ned i skålen med det hvide Oreo-fyld, og pisk med en håndmixer, til det er godt blandet sammen. Smuldr Oreos ned i massen, og rør sammen. Husk at gemme lidt Oreos til topping.
- Hæld ismassen op i springformen med kiksebunden. Top med smuldrede Oreos.
- Læg i fryseren natten over, eller som minimum et par timer, så den kan nå at sætte sig. Spis med det samme - den smelter hurtigt (men der er heller ikke den helt store chance for, at den står på bordet særligt længe).
- Det altid vigtigste punkt i en opskrift: Spis, og vær glaaaad!
Psst …
Hvis du er på udkig efter andre lækre former for vegansk is, så prøv: