Gå til opskrift
OS TO. PECAN PIE. KAAAAFFE. KAFFE, KAFFE. MÅSKE ET LILLE AFSNIT AF NOGET. OH. YES.
Jaja, altså inden I siger noget: I ved jo godt, at bagværk ikke er min stærke side. Kager, jo, men sådan noget med tærter og brød holder jeg mig helst væk fra. Jeg hader at ælte, jeg hader at få dej til at passe ned i en form, jeg hader at skære kanter, og jeg hader hvor grim den alligevel bliver bagefter, selvom jeg virkelig har gjort mig umage.
Jeg får altid mange sure beskeder, når jeg bruger færdigkøbt dej fra supermarkedet, og jeg er virkelig ked af det. I ved, hvor meget jeg vil gøre for jer. Men det er bedst for både jeres oplevelse, og min sindstilstand, at vi mest koncentrerer os om fyldet sammen. Fyld er jeg god til. Fyld kan jeg. Fyld elsker jeg.
Hvis I slet ikke kan styre jeres begejstring for tærtedej, står det jer selvfølgelig frit for at lave en selv. Bare google “tærtedej”, og så kommer der de første 10.000 hits op. P.s. skal vi lave en støtteklub for tærtedejsmodstandere?
Nå. Og nu til tærten. Nu til den søde, bløde, fantastiske, lækre, overdådige, gooey (vi skal virkelig have et dansk ord for ‘gooey’), snaskede, way too much pekantærte. Med det nemmeste fyld i hele verden. Altså virkelig: Vi snakker alt ned i en food processor, blende blende blende, op i en tærtedej. Og færdig!
Vegansk pekantærte er:
- Nem og hurtig
- Snasket og alt for meget (men så igen, hvem bestemmer egentlig, hvad der er ‘alt for meget’?)
- Så simpel, men åh-så-god!
- Perfekt med lidt bær og en skefyld is/vegansk yoghurt om sommeren – og en kop kaffe og et tæppe om vinteren
- Genial! Intet mindre.My kinda recipe!Jeg tror ikke, den er specielt klassisk amerikansk. Jeg ved det ikke, da jeg ikke har smagt en ægte pecan pie nogensinde, men jeg tror ikke, det her er den gængse fremgangsmåde. Og jeg er også ret ligeglad. For det her er læææækkert.
Med ønsket om en skøn dag fyldt med kaffe i solen, kaffe på sofaen og kaffe på terrassen!
Pecan pie
Ingredienser
- 1 rulle tærtedej (altså bare sådan en fra supermarkedet)
- 1 dl ahornsirup
- 2.5 dl kokossukker
- 1/2 dl tapiokastivelse (ca. 40-50 gram). Alternativt kan du bruge maizena.
- 50 gram smørbar
- 1 spsk kanel
- 1 tsk vaniljeekstrakt
- 140 gram pekannødder
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 180 grader varmluft.
- Kom alle ingredienserne i en food processor eller blender. Gem halvdelen af pekannødderne til topping.
- Fordel dejen i et tærtefad.
- Blend fyldet, indtil det er glat og lækkert.
- Hæld fyldet i tærteformen, og drys med de resterende pekannødder.
- Bag i en halv times tid, indtil dejen er gylden, og fyldet er boblende varmt.
- Lad tærten køle helt af (så bliver fyldet mere stift), eller spis den, mens den er lun, og fyldet er lidt flydende og gooey.
- Tærten holder sig fint i køleskabet i op til en uge, hvis du pakker den godt ind.
Psst …
Hvis du er på udkig efter andre lækre opskrifter på kage, så prøv:
1 Kommentar