Go Back

Vegansk Ferrero Rocher på den sunde måde

Tilb. tid15 min
Køletid30 min
Antal: 18 kugler

Ingredienser

  • 150 gram ristede og afskallede hasselnødder
  • 2 spsk god kakaopulver
  • 1 tsk vaniljekstrakt
  • 1 drys havsalt
  • 1 spsk ahornsirup
  • 4 friske dadler
  • Hakkede hasselnødder (til at rulle i)

Sådan gør du

Afskalning af hasselnødder

  • Jeg synes, at den nemmeste måde at få 'skallen' af er ved at hælde hasselnødderne på en bageplade og komme dem i ovnen, indtil de begynder at få farve og man kan se, at skallen er blevet lidt sort og løsner sig. Bagefter hældes de i et viskestykke og gnides godt, så de brændte dele falder af.

Ferrero Rocher kugler

  • Tag 18 ristede hasselnødder fra og læg dem til side (de skal bruges som fyld i midten).
  • Hæld resten af hasselnødderne i en food processor og kør, indtil de er blendet helt fine, som mel.
  • Tilsæt kakao, vanilje og salt og blend igen.
  • Tilsæt sirup og dadler og kør, indtil ingredienserne begynder at klistre sammen i bunden af food processoren. Det kan godt tage et par minutter. Hold øje med, hvornår det bliver dejligt fedtet at røre ved - så ved du, at du er på rette vej.
  • Rul til mundrette kugler, skub en hasselnød ned i og rul kuglerne i hakkede hasselnødder.
  • Sæt i fryseren eller køleskabet ca. 30 minutter, så de bliver hårde. Opbevar i køleskabet.