Det er endelig oktober, og hvis du står med et par æbler på hånden, som du ikke ved, hvad du skal gøre med, er her løsningen:
Bagte æbler med sukker og kanel og et stort scoop vegansk vaniljeis. Altid!
Gå til opskrift
I kid you not, hvis jeg siger, at der ikke er noget, jeg elsker mere ved efterår end kombinationen af æbler og kanel.
Ja, okay, græskar, I know.
Men hvis vi ser bort fra dét, ik’, så findes der ikke noget mere hyggeligt og oktober-agtigt end bagte æbler, og jeg er så heldig, at jeg har en hel spand æbler stående ude i mit køkken lige nu. Én af Altanfyrs kolleger havde opsnappet, at jeg tit bruger æblegrød i mine kager, så hvis han skal blive ved med at stopfodre hele fabrikken med mit bagværk, måtte nogen jo forære mig råvarerne til formålet. Derfor gik hun i haven og samlede et helt arsenal til mig, bless her soul!
Og derfor: BAGTE ÆBLER MED KANEL, KARDEMOMME, SUKKER OG SMØR.
Mmmm. Kan I også allerede dufte, hvordan kanelen spreder sig?
Bagte æbler med kanel og kardemomme er den nemmeste dessert i hele verden – sådan lidt ligesom æbletærte, bare uden bøvlet med en dej, som ikke vil rulles ud. Server det med en vaniljeis og så er der ikke rigtigt nogen, der ikke vil knuselske dig og tilbyde sin sjæl til dig.
Skal vi komme igang?
Med ønsket om en fantastisk dag fyldt med varm te, afsnit af de bedste krimiserier og masser af hunde i nærheden!

Bagte æbler - den nemmeste veganske efterårsdessert
Ingredienser
- 4 store æbler
- 0,75 dl brun farin eller muscovadosukker
- 2 spsk citronsaft
- 1 tsk kanel
- 1/2 tsk kardemomme
- 1 tsk maizena
- 25 gram vegansk smør
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 200 grader.
- Skær æblerne i tern og rør dem sammen med citronsaft, sukker, krydderier og maizena.
- Fordel i et ovnfast fad og top et par klatter smør rundt omkring.
- Bag i ovnen 40 minutter, indtil æblerne er møre og hele huset dufter af efterår.
- Server med vegansk is og vær en glad lille mus!
Psst …
Er du på udkig efter andre nemme opskrifter, så prøv: